Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succésäsongen fortsätter – nu är Emil Forsberg bäst i tyska andraligan

Emil Forsberg fortsätter imponera i 2. Bundesliga.
För sjätte gången denna säsong har Sundsvallssonen blivit uttagen i veckans lag – flest av alla spelare i ligan.

Annons

Emil Forsbergs karriärkurva fortsätter peka rakt uppåt. Sedan flytten från Sundsvall 2012 har 24-åringen hunnit med Champions League-spel och SM-guld med Malmö, landslagsdebut och EM-avancemang med Sverige och nu leker fotbollslivet i tyska RB Leipzig som toppar 2. Bundesliga.

Läs mer: Här är alla klubbar som ville ha Forsberg i januari

I helgen gjorde Forsberg sitt sjätte mål för säsongen när Leipzig besegrade Eintract Branunschweig med 2–0. När Kicker i dag (måndag) tog ut veckans lag i den tyska andraligan fanns Emil Forsberg återigen med – sjätte gången denna säsong. Ingen annan spelare i ligan har varit med fler gånger än Forsberg. Dessutom har den tidigare Sundsvallsspelaren bäst poängsnitt av alla i ligan hos den tyska tidningen Kicker.

Läs mer: Emil Forsberg om transferryktena och omstarten med hårdsatsande Leipzig: "Det är vi själva som kan stoppas oss"

Se mer: Leif Forsberg om årets GIF Sundsvall: "Tror Pa gör över tio mål"