Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succéstart för Maria Bodén

I Dubai Masters står Annika Sörenstam i fullständigt fokus.
Tävlingen blir golffenomenets sista – men efter den första dagen är Maria Bodén från Timrå GK bästa svenska.
– Jag spelade jättebra och jag vet inte var det kom från. Jag kom ju direkt från snön, säger Bodén som ligger trea efter första varvet.

Från snö och minusgrader till arabisk värme.

– Det är bara att gå ut och njuta. Tänk dig känslan att spela på en grön bana med gröna greener, säger hon.

Bodén har tillbringat de två senaste månaderna hemma. Med teknikträning inomhus – långt från verkligheten på Europatouren.

Fast hur mycket verklighet Dubai egentligen står för är en annan sak.

– Det lika galet – och lite till, säger hon.

Dubai, ett de sju emiraten i Förenade arabemiraten, har upplevt en fullständigt makalös byggboom de senaste åren. Ingenting tycks omöjligt.

– När jag har varit här tidigare har man kunnat ha en skyskrapa som siktmärke. Men nu står det fem på ungefär samma ställe. Då blir det lite svårt.

Maria Bodén gick det första varvet på tre under par. Fyra birdies, en boogie och resten par gav henne totalt 69 slag.

– Det var oväntat stabilt. Det bara flöt på, säger hon.

– Den är svår, det är ganska långt och det finns några riktiga nyckelhål. Men de gick bra i dag. Nä, allt gick bra förresten.

Leder efter första dagen av fyra gör brittiskan Johanna Head på -6 före tyskan Anja Monke på -4. Maria Bodén delar trejdeplatsen med Katarina Schallenberg och Veronica Zorzi, Tyskland respektive Italien.

Tävlingens huvudperson, Annika Sörenstam, ligger hack i häl på Maria Bodén.

– Jag hade en otrolig start och spelade bra i 14 hål men kollapsade på de sista fyra. Turligt nog är det bara torsdag och en bra bit kvar, säger Sörenstam till TT.

Det mediala trycket är massivt. Annika Sörenstam är förstås mest påpassad – men de andra framgångsrika tjejerna är också heta.

– De är som iglar här, säger tävlingens trea. Maria Bodén från Timrå GK.

Bodén startar sist av alla 108 tävlande i dag. Hon går ut klockan 12.30 lokal tid tillsammans med tyskan Bettina Hauert och Lynn Brooky från Nya Zealand.

– Då stänger vi banan, säger hon.

Följ Maria Bodéns andra varv i Dubai Masters på ST.nu