Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succésystrarna ser fram emot turné i norr

Systerduon Bianca och Tiffany, med feministiska succéföreställningen "Slå pattarna i taket", kommer till Sundsvall på måndag.
– Det är den del av turnén vi längtat mest efter, säger Tiffany Kronlöf.

Bianca och Tiffany Kronlöf har gjort sig kända för sin vassa feministiska humor. Själva beskriver de sin föreställning som "en giftig tårta med jättefin glasyr".

– Det är helt otroligt att få åka runt i Sverige och prata om saker vi tycker är viktiga, säger Tiffany Kronlöf.

"Slå pattarna i taket" hade premiär i september och har sedan dess spelats på en lång rad orter i landet. Till Sundsvall kommer föreställningen den 19 oktober.

Föreställningen är en cabaret fylld av dans, brandtal, musik och feministisk humor. Uppbackade av sång och musik bjuder Tiffany och Bianca Kronlöf tillsammans med musikern Thom Gisslén på en föreställning som beskrivs som ett helkvällskaos där inget ämne går säkert.

– Det är en stärkande föreställning för utsatta personer som känner att de inte passar in i normen. Men även för den som inte riktigt vet vad man tycker kring rasism och feminism, säger Tiffany Kronlöf.

Har ni fått några reaktioner från människor som ändrat åsikt efter föreställningen?

– Ja, en ung tjej kom fram och berättade att där hon kommer från har hon fått lära sig att feminism betyder manshat, men efter föreställningen kände hon att hon är feminist. Det känns jättebra att få såna reaktioner.

Systrarna Kronlöf är mångsysslare inom både musik och skådespeleri. Tiffany Kronlöf har utvecklat en samhällskritisk, feministisk och antirasistisk blandning av reggae och rap. Hon har också spelat en av de två huvudrollerna i webb-tv-serien Full patte i SVT.

Nu gör de tillsammans succé med utsålda föreställningar runt om i Sverige.

– Det känns helt galet. Vi har nog en bredare målgrupp än vi trodde, säger Tiffany Kronlöf.

Själv har hon aldrig varit i Sundsvall – och ser därför extra mycket fram emot den norra delen av turnén.

– Det känns jättekul att få chans att se hela Sverige.