Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Suggestivt om relationer


Mästare, väktare, lögnare, vän


Christoffer Carlsson


Piratförlaget

Annons

Bruket - det lilla samhället är som ett levande väsen, som omfamnar, fångar in och döljer hemligheter. I Christoffer Carlssons värld får även tingen liv, brevlådan som hänger på trekvart, och vägskylten som fångar in den som är på rymmen.

Och så har vi människorna. En man hittas skjuten till döds i sitt hem, och Leo Junker kommer farandes. Han påstår att han tillhör rikskriminalen, men det är lögn liksom så mycket annat.

Han skriver bra, Carlsson, men inte så mycket om polisarbete. Det är mer en suggestiv relationshistoria - om gamla försyndelser som sträcker ut sina klibbiga tentakler och binder ihop folk genom decennierna, men det också om vänskap, som kan både bära och brista.

Leo Junker mår allt sämre, psykiskt sargad från början och sedan fysiskt sönderslagen, lullig på smärtstillande kan han till slut knappt stå, men söker sig ändå mot någon form av uppgörelse.