Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sund knep derbypoäng – med tio man

/
  • Per Nyman, till vänster, utsågs till matchens lirare i Sund. Den forne GIF-talangen är nu uppe i sex mål den här säsongen.
  • Glada miner i Sundslägret efter en poäng borta mot serieledande Selånger.

Serieledande Selånger hade kommandot om division III-derbyt med 2–0 efter 50 minuter.

Men Sunds lagkapten Per Nyman ville annat – med två snabba mål ordnade han en poäng.

– Det här stärker både mig och laget, säger han.

Annons

Hemmalaget Selånger började bäst och tog ledningen i den nionde matchminuten när Sund tappade boll. Måltjuven Christoffer Brännström avslutade iskallt och chippade in sin tionde fullträff för säsongen.

Tabellsexan Sund skapade en del farligheter, men i början av andra akten tryckte Robert Hammarstedt in 2–0 från nära håll efter en hörna.

– Vi hade ett antal chanser i första halvlek, men skapar inte mycket i andra. Vi hade inte kraften att avgöra, säger Selångers tränare Anders Högman.

Underläge blev tändvätska

Per Nyman replikerade omgående och rullade in reduceringen till 2–1. Sju minuter senare fick samme Nyman drömträff på volley, och bollen satt rätt upp i krysset. Vänstermittfältaren Christoffer Sanchez Lindgren spelade fram till båda målen.

Där emellan hade försvararen Nicklas Bengtsson utvisats efter att ha rivit ned Christoffer Brännström precis utanför eget straffområde.

Nyman om drömträffen:

– Jag märkte att jag var omarkerad, och Christoffer hade inte lika bra läge så jag ropade och fick bollen. Då var det bara att smälla till.

I den 92:e minuten fick Selångers Ahmad Kreis, lagets bäste målskytt under säsongen, ett ypperligt läge att avgöra – men fick se sin volley segla en meter över ribban.

Poäng av betydelse

Serieledarna hade chansen att rycka ifrån Huge och Heby i toppstriden, men tappar nu mark.

– Lite flyt och den hade gått in, men det är ingen orättvisa i resultatet. Sund såg piggare och rappare ut än vad vi gjorde, säger Anders Högman.

Sund däremot har blandat och gett under säsongen, men Per Nyman är övertygad om att man kan säkra nytt kontrakt.

– Senast torskade vi mot de som låg näst sist, nu tog vi poäng av serieledarna med en man utvisad. Det gäller att ta några trepoängare så vi kan känna oss trygga, säger han.

Selånger FK–Sund IF 2–2 (1–0)

Mål: 1–0 (9) Christoffer Brännström, 2–0 (50) Robert Hammarstedt, 2–1 (54) Per Nyman, 2–2 (61) Per Nyman.

Utvisning, Sund: Nicklas Bengtsson.

Domare: Arian Chalak, Sundsvall.

Publik: 350.

Annons