Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvall ...

... kommer att få en ny E4. Från Njurunda i söder till Skönsberg i norr. Vägen blir kortare, snabbare samt säkrare och innebär dessutom stora miljövinster. Gott så. När nu diskussionen tar ny fart på ST:s opinionssidor konstaterar vi att de som motsätter sig projektet har vaknat tämligen sent.

Mycket arbete kvarstår förvisso med att skapa effektiva lösningar i Sundsvall – främst i Skönsberg. Men att projektet medför en förbättrad trafiksituation alla kategorier borde stå klart. Det handlar inte bara om genomfartstrafik utan också en lösning för den lokala trafiken. Det västliga alternativet är överspelat av en rad skäl. Bortsett från de nyss nämnda skulle det skapa en längre E4. En sträckning som skulle bli dyrare och därtill en omväg som många trafikanter skulle avstå av detta enkla skäl.