Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvall återigen derbyvinnare

Sundsvall Hockey tog säsongens andra derbyvinst mot Timrå IK.
Hemmalaget utmanövrerade Timrås unga lag med bra målvaktsspel och smartness.

Annons

Timrå kom ut starkast i första perioden och hade mest fart under rören. Sundsvall kunde freda målet genom Magnus Åkerlunds målvaktsspel och Timrås oskärpa.

Timrås Färjestadslån Victor Ejdsell hade bland annat tre riktigt bra lägen i slottet men alla försök gick utanför.

Efter halva perioden kom Sundsvall Hockey in i händelserna och växte in i matchen. Mot slutet av perioden var det hemmalaget som styrde och ställde. I spel fyra mot tre kunde sedan Sundsvalls Christian Söderström sprätta dit ledningen med 14 sekunder kvar av perioden till hemmapublikens stora glädje.

Andra perioden började Sundsvall bäst och Timrå såg lite chockad ut över Sundsvalls sena mål i den första perioden. Timrå fick chansen i power play två gånger om men misslyckades totalt i den spelformen. Därefter var det Sundsvall som fick testa på numerärt överläge och där visade hur man ska göra. Sundsvalls back Tommy Enström sköt ett välplacerat slagskott in via Mattssons vänstra stolpe. Efter 2-0-målet började Timrå köra hårdare men utan att komma innanför Sundsvalls försvar.

Tredje perioden fortsatte Timrå att köra hårt men inte så effektivt. Sundsvall försvarade sig smart och fick bortalaget på utsidan. Men med fem minuter kvar av perioden kom Timrås talang Jonathan Dahlén igenom och sprätte dit reducering med en backhand i krysset.

Sundsvall svarade på reduceringen omedelbart genom David Lidström. Det efter en tabbe av Johan Mattsson i Timrås mål. Christian Söderström sköt en dumppuck mot Mattsson som stötte ut den direkt till Lidström.

Efter det snabba svaret kom aldrig Timrå igen och Sundsvall vann rättvist säsongens andra derby.

LÄS MER: Sundsvall Hockey vann derbyt inför fullsatt arena: "Fantastisk inramning"

TV: Se Sundsvall Hockeys jubel i omklädningsrummet

TV: Månssons uppmaning till Sundsvallsprofilen

TV: Sundsvalltränarens hyllning till målskytten

LÄS MER: Så betygsätts spelarna och fansen efter hockeyderbyt

LÄS MER: Rätt spelare klev fram i Sundsvall – fel spelare var bäst i Timrå

LÄS MER: Timråtränaren kritisk: "Det är ingen bra match från vår sida"

LÄS MER: Så var derbyt – period för period