Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvall behöver en ordentlig ställplats för husbilar

Annons

Med anledning av Sundsvall gör ingenting för att få husbilsägare att trivas, ST 23/10.

Jag är själv husbilsägare och håller med dig till 100 procent. I våras var jag på husbilsträff i Kristinehamn tillsammans med omkring 600 husbilsägare. Det var otroligt många som undrade om man inte var intresserad av turism i Sundsvall. Det enda ställe man kunde fundera på att stanna vid var Birsta.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Jag sitter i fullmäktige och har vid mötena i maj, juni och september ställt frågan angående ställplatser till byggnadsnämndens ordförande Anders Hedenius (S). Hans svar har varit väldigt svävande som "ett par platser i hamnen och på några andra ställen".

En stad i Sundsvalls storlek borde ha en ordenlig ställplats för 10–15 husbilar. Södra hamnsidan är den lämpligaste platsen tycker jag. Detta tack vare närheten till livsmedelsaffär, två snabbmatsrestauranger, bensinstation, kasino samt gångavstånd till Stenstan med alla sina restauranger och butiker.

Jag lovar att ta denna fråga på allvar och driva den tills nuvarande majoritet vaknar och äntligen gör något positivt åt turismen. Det är lätt att säga att man vill ha fler turister, men att göra något praktiskt åt det är tydligen mycket svårare. Kampen går vidare.

Thomas Burman (M)

Ledamot i kommunfullmäktige

Läs även:

Otydligheter kring Svartvikskajen – dags att hitta en ny ställplats för husvagnar

En tusenlapp i månaden för parkering är galet – sätt in fler bussar

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel