Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvall behöver inte 500 fler hotellrum – stoppa den planerade hotellboomen

Jag har med glädje läst artiklar i Sundsvalls Tidning om den pågående hotellinvasionen i Sundsvall. Där framgår att det finns en viss oro bland de befintliga hotellägarna att det i framtiden kan uppstå svårigheter att få verksamheten lukrativ.

För Plus-kunder: Tre nya hotell planeras i centrala Sundsvall: "Det är en överetablering"

De elva största hotellanläggningarna i Sundsvall har tillsammans 1 420 rum. Längst bort från Stenstan ligger hotell Södra berget, Sidsjö hotell och Scandic nord i Gärde. Dessutom finns några mindre hotell, pensionat och vandrarhem och då kommer man sannolikt upp till cirka 1 550 rum.

Nu har hotellbåten, felplacerad vid kajen, dykt upp (120 rum) och om man bygger på Norrmalm (270 rum) och i Stadshusparken (150 rum) kommer det totala rumsantalet år 2021 att uppgå till cirka 2 090 rum. Medvind skulle naturligtvis ha haft kvar sin plats längst in mot centrum. Hotellbåten ligger nu och skymmer utsikten ut mot fjärden och nya bron.

För Plus-kunder: Hotell Baltic vill att hotellbåten i hamnen flyttas: "Vi tittar rakt in i den"

Med så många tillgängliga hotellrum torde många anläggningsägare vara oroliga över hur framtiden kommer att se ut. Redan nu har några hotell rapporterat att man har problem med att få det att gå ihop ekonomiskt på grund av låg beläggning.

Det pågår således förberedelser för byggande av nya hotell i Sundsvall och det måste stoppas snarast. De styrande politikerna jublar över en planerad hotellboom och tar med öppna armar emot de som är intresserade av att satsa på Sundsvall. Även vi som bor i kommunen måste få möjlighet att tycka till och protestera.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

För att den pågående verksamheten i befintliga hotell skall kunna bibehållas måste de styrande politikerna tänka sig för innan man lämnar klartecken till hotell på Norrmalm och i Stadshusparken. Hotellbåtens placering har man redan godkänt och den har fått bygglov för fem år. När den tiden är ute måste den skickas härifrån till en kaj i en annan kommun.

Bevara stadsmiljön

Läs också:

M, L: Hotellbåten ligger 50 meter fel – vi oroas över att beslutet frångicks

Sänk det fula fartyget för utsikten

Vi är många som inte vill se ett hotell i Stadshusparken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel