Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvall Dragons i ekonomiska problem – här är kommunens besked om marknadsföringsavtalet

Kommunen ställer tuffare krav på elitföreningarnas ekonomi i det nya marknadsföringsavtalet.
Sundsvall Dragons befinner sig i en pressad ekonomisk situation – men ser ut att få fortsatt stöd.
– Bedömningen nu är att de kommer få det, säger Stefan Söderlund, vd för Stadsbacken.

Sundsvalls Tidning har tidigare berättat om de nya kraven på elitklubbarna när det gäller att få ta del av det nya marknadsföringsavtalet.

Läs mer: Kravet på elitklubbarna – bli mer aktiva i sociala medier

– Vi har skärpt reglerna gällande avtalen och är tydligare kring kraven på en ordnad ekonomi, redovisning och uppföljning. Om en förening inte kan visa på en sund ekonomi kan vi bryta avtalet omedelbart. Och om vi ser att en förening har problem gör vi en uppföljning och utifrån det fullföljer vi avtalet eller bryter det, säger Stefan Söderlund.

Sundsvall Dragons är en förening som har ett marknadsföringsavtal och som befinner sig i en pressad ekonomisk situation just nu.

Läs mer: Anders Jansson talar ut om krisen i Sundsvall Dragons

– När det gäller Dragons har vi krävt månadsvisa rapporter, säger Söderlund.

– Vi har fyra utbetalningar till Dragons per år och nästa är i slutet av februari på 230 000 kronor. Vi tittar inte bara på dagsläget utan också på utvecklingskurvan. Även om Dragons ekonomi är ansträngd så ser vi att klubben jobbar för att få ordning på det, fortsätter han.

Kommer de få fortsatt stöd?

– Bedömningen är att de kommer få det. De har visat en fortsatt utvecklingskurva, även om de haft problem med vissa utbetalningar. De har minskat kostnadssidan med kring en miljon i år, så vi upplever att de försöker.

Läs mer: Lagkaptenen om pressade situationen: "Påverkas såklart"