Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvall Dragons vill ta tillbaka Liam Rush

/
  • guldhjälte. Liam Rush var en av guldhjältarna 2009. Nu är han aktuell för en återkomst.

Han vann guld med Sundsvall Dragons i fjol.

Nu är Liam Rush en drömvärvning för sportchefen Fredrik Åhnstrand.

– Det är klart att jag kommer att ta en diskussion med Liam, säger Åhnstrand.

Annons

Australiensaren Liam Rush gjorde snabbt succé i Sundsvall Dragons när han kom till laget under fjolåret. Därefter var han en starkt bidragande orsak till lagets första SM-guld.

Efter säsongen försökte guldhjälten få ett kontrakt i en större proffsliga, men misslyckades och hamnade istället i Gothia i Basketligan.


Snittat 19 poäng i år

Efter säsongen går hans kontrakt ut med Göteborgslaget, men redan nu står det klart att han finns högt upp på Sundsvall Dragons önskelista.

– Vi är givetvis intresserade av Liam och jag kommer att diskutera framtiden med honom efter säsongen. När jag vet om det finns ett intresse vill vi givetvis gå vidare med honom, säger Åhnstrand.

Liam Rush har spelat 16 matcher med Gothia i Basketligan och redovisar ett snitt på 19 poäng, ett av de högsta poängsnitten i Ligan. Han har dessutom rivit ner nästan sju returer per match.

Säsongen tog slut redan i början av mars då det stod klart att hans handled var i behov av en operation. Istället för ett slutspel blev det en månad i gips.


Har hållit kontakten

– Liam har varit väldigt bra hos Gothia och producerat mycket varje kväll. Det som gör honom intressant för vår del är hans allroundfärdigheter och sedan har han en spets i sitt spel, säger Åhnstrand.

Sportchefen har hela tiden behållit kontakten med sin gamle spelare.

– Vi förde en diskussion hela tiden i vintras fram till han skrev på för Gothia, men när han bestämde sig för att spela där så har vi inte pratat så mycket. Men nu kommer jag att ta upp en ny diskussion med honom.

Förhoppningen är att detta ska göra att nästa säsong blir en skön återkomst i Sporthallen.

Annons