Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvall en tidig favorit för Sator

Sator är bandet som aldrig lade ner. Sundsvallsborna är nog glada för det, då Sator ikväll besöker Club Deströyer med en rykande färsk skiva i ryggen.

Annons

Trots några mindre engagerade år mellan slutet på nittiotalet till mitten på 2000-talet, stod det till slut mellan att antingen lägga ner eller köra hårt.

– Vi hade ett möte för två år sedan där vi tog ett snack om hur vi skulle göra. Där och då bestämde vi oss för att köra på riktigt, inga halvmesyrer. Sedan dess har vi spelat in en ny platta och spelat en massa. Det finns många som vill se oss, så det gäller att återta lite mark, säger sångaren och gitarristen Kent Norberg.

Bandets åttonde album Under the radar släpptes i februari och ligger nu på Sverigetopplistans sjundeplats. Kritikerkåren har varit enig – en kompetent rockplatta även om inget är nytt på Sator-fronten.

– Det är kanske inte speciellt nytt, men vi är fortfarande ett vitalt band och skivan har många bra låtar. Hade vi känt att vi inte riktigt klarat det eller att plattan inte blivit bra nog, då hade vi lagt ned. Men vi är helt enkelt för bra. Eller rättare sagt, vi kan inget annat, säger Kent Norberg och skrattar.

Hur håller man ångan uppe efter så många år tillsammans?

– Det funkar bättre nu än förr, faktiskt. Man är mer avslappnad och tillfreds med sig själv. Förr var man yngre och mer av en streber, det var mer förväntningar och press från alla som ville ha något av en, nu skiter man i det. Nu gör vi det för vår skull. Man vet att det inte är champagne på varje spelställe, men det är bara att hacka i sig, säger Kent Norberg.

Ikväll spelar ni i Sundsvall. Ni verkar trivas här?

– Ja, Sundsvall har alltid känts bra under alla år, vi har alltid haft väldigt kul i Sundsvall. Jag minns på Sator Codex-tiden, då sov vi på golvet hemma hos Mats Hammerman. Det var redan där det började, säger Kent Norberg.

Annons