Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvall föll igen på hemmaplan mot AIK

För andra gången den här säsongen förlorade Sundsvall på hemmaplan mot AIK.
Den här gången lämnade de matchen mållösa och föll med 0–3.
– Vi ger AIK hela första perioden, och då är det klart att de tycker att det är roligt, säger Sundvallstränaren Göran Tärnlund.

Läs mer: Så var Sundsvall Hockey–AIK – period för period

AIK kom ut med bra fart och skapade flera gånger om tryck i Sundsvallszonen, och det var också AIK som tog ledningen. Det när Andreas Hjelm styrde in ett skott från en medspelare. Sundsvalls bästa läge till kvittering kom när Mats Hansson prickade stolpen från slottet precis innan Sundsvall fick powerplay med drygt fyra minuter kvar.

Men då inte hemmalaget fick in pucken kunde AIK istället vända och Malte Strömwall kunde styra in sitt 15:e mål för säsongen med dryga minuten kvar att spela.

– Vi är sällan i skottlinjen och på första är vi så pass nära att vi borde vara där. På andra är det snarare saker innan som gör att det blir mål. Han får ju kliva rakt in. Vi ger AIK hela första perioden, och då är det klart att de tycker det är roligt, säger Göran Tärnlund.

Läs mer: Lövgren kom in när Mattsson gick ut

Sundsvall får sämsta tänkbara start på den andra perioden när AIK utökar sin ledning till 3-0 redan efter drygt två minuter då Daniel Olsson-Trkulja lyckades få in pucken bakom Åkerlund. En start som satte tonen för perioden där AIK var klart hetare och hade bra fart på skridskorna. Enda gången Sundsvall fick till etablerat spel i offensiv zon var i powerplay med fyra minuter kvar. De skapade också ett par lägen, men fick inte in pucken.

AIK var flera gånger om nära att utöka sin ledning, men lyckades inte mer i den andra perioden.

– Vi spelar ju fram till öppet mål när vi försöker kasta oss och täcka. Det var väl inte den bästa lösningen precis, säger Tärnlund.

Sundsvall tryckte på i den tredje perioden för att krypa närmare målmässigt och vann också skotten i perioden med 14-4. Men precis som tidigare under matchen ville pucken inte leta sig in bakom den förre Sundsvallsmålvakten Gustaf Lindvall. Något som gjorde att matchen slutade 3-0 till gästerna då inte heller AIK gjorde fler mål.

– Efter deras tredje börjar vi väl ta kampen, men det är så dags då. Sedan ska man komma ihåg också att AIK är ett bra lag, säger Göran Tärnlund.

Läs mer: "Sundsvall hade inget flyt med sig".