Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvall går mot segern – kan utses till Sveriges vackraste stad: "Bara Visby som hotar"

Artikel 6 av 9
Sundsvall – Sveriges vackraste stad?
Visa alla artiklar

Sundsvall går mot segern i omröstningen om Sveriges vackraste stad. Tävlingen som pågått i ungefär ett år har nått sluttampen. Men än är den inte över – konkurrenten Visby ligger ruskigt nära.
– Sundsvall leder med 200 poäng, men om jag får tippa har ni redan vunnit, säger Henrik Algotsson på Arkitekturupprorets arbetsgrupp.

Hösten 2016 bildades den ideella föreningen Arkitekturupproret som arbetar för vackrare och trivsammare städer och boendemiljöer. Nu ska Sveriges vackraste stad utses och Arkitekturupproret – med över 24 000 medlemmar på Facebook – tog fram Sundsvall som en kandidat till titeln. Nu går tävlingen mot sitt slut och Sundsvall är på väg att ta hem segern.

– Jag fick rysningar och började nästan gråta när jag besökte Sundsvall för första gången. Staden ger ett pampigt intryck fast den är relativt liten. Det finns skönhet och harmoni, och det är en unik stad i Sverige. Staden kommer absolut komma på medaljplats, det är bara Visby som kan hota Sundsvall, säger Henrik Algotsson.

Stockholm finns inte med i omröstningen då huvudstaden tenderar att vinna sådana här typer av tävlingar. I stället kommer alla röster på Stockholm läggas på Hässleholm. Om Hässleholm skriver Arkitekturupproret så här:

"Här går det bra att bo, men vill du uppleva skönhet är det bäst att resa härifrån omgående. Om någon trots allt ändå röstar på Stockholm lägger vi istället de poängen till stackars Hässleholm som annars inte lär få många röster i denna tävling."

Det går att rösta på Sveriges vackraste stad fram till den 29 september, och den 1 oktober tillkännages vilken stad som vann.

Läs mer här:

Invånarna om varför Sundsvall ska utses till Sveriges vackraste stad

Sundsvall tar täten – leder tävlingen om att bli Sveriges vackraste stad

För Plus-kunder: Profilerna tycker till – därför ska Sundsvall bli Sveriges vackraste stad: "Lyxigt läge"

Sundsvall ligger tvåa i kampen om Sveriges vackraste stad

STÄLLNINGEN I STADSKAMPEN

Lördag 23 september, 18.00:

1. Sundsvall (1587 röster)

2. Visby (1390 röster)

3. Lund (488 röster)

4. Karlskrona (456 röster)

5. Varberg (370 röster)

Här kan du rösta: Arkitekturupprorets Facebook-sida.

FLER NYHETER:

Familjens hittade sitt drömhus mitt över gatan – hemmet följs av tusentals på Instagram

För Plus-kunder: Lista: Så mycket tjänar spelarna och tränarna i Timrå IK

Märklig 19-taggare sköts i Hälsingland: "Aldrig sett något liknande"

För Plus-kunder: Populär strand i Njurunda ska bebyggas med sommarstugor: "Ingen kan bada där längre"

■ ■ Ladda ner vår app till Iphone eller Android – få senaste nytt direkt i mobilen.