Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvall har ingen tradition av torghandel

Annons

I kommunens senaste förslag står det att ombyggnaden ska underlätta för torghandel. Det var det dummaste jag hört. På vilket sätt då? I Sundsvall finns det ingen stark tradition av torghandel och det kommer inte att ändras efter ombyggnaden.

Jag känner till en stad i Sverige, det finns säkert fler, med en gigantisk torghandel året om och det är Jönköping. Till vardags är Västra torget en helt vanlig, inte särskilt plan, parkeringsplats utan en massa utsmyckning och lullull.

På lördagarna, året om, byts bilarna på hela torget ut mot marknadsstånd där knallar trängs sida vid sida och folk kommer långväga för att gå på torget. Man kan köpa, ägg, ost, bröd, fisk, grönsaker, blommor, tyger, kläder, skinnvaror, leksaker, godis etcetera.

Det är inte en ombyggnad som krävs för utökad torghandel, det behövs en tradition, och det har vi inte och kommer inte att få heller.

Sen såg jag att man har tänkt jämna av för att få en mindre lutning på torgytan. Hallå, vem bryr sig om det? Måste i så fall vara en mätingenjör som har för lite att göra.

Torget är fint som det är och att lägga en massa pengar på ombyggnad känns som att kasta pengar i sjön. Stan får inte fler besökare för det.

Läs fler insändare här:

Maria

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel