Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvall Hockey bjuder in 50 flyktingar till kvällens match: "Folk pratar skit, men de är inte mer än människor"

De hörde av sig och ville prova på att spela hockey. Nu bjuder Sundsvall Hockey in flyktingarna till kvällens match mot Borlänge.
– Alla ska dra sitt strå till stacken och de är bara människor, säger Daniel Nilsson, mannen bakom idén.

De frågade själva om de fick komma och testa att spela hockey. Efter besöket fick Sundsvall Hockeys materialare Daniel Nilsson en idé. Nu blir idén verklighet och till fredagens match är närmare 50 flyktingar inbjudna.

Läs också: Åkerlund skadad – ser ut att missa matchen mot Borlänge

– Det började med att de var här och det är helt sjukt vad de krigade på. Jag tror de gav järnet i två timmar, själv hade man ju gett upp efter en kvart, säger Daniel Nilsson och skrattar.

Efter besöket kände han att han ville göra något mer. Och beslutade sig för att bjuda in dem till Sundsvall Hockeys match på fredagen.

– De var så snälla och trevliga och jag måste säga att det har varit mycket skitsnack om flyktingar, men de var så artiga och tog i hand och bugade innan de åkte härifrån, säger Daniel Nilsson fortsätter:

– De sitter mer eller mindre hela dagarna och det kan inte vara kul, så jag kände att jag ville ge dem något.

Hockeypuls: Förre Sundsvallsspelaren om kvalracet: "Det är bra för Timrå om Sundsvall klarar sig kvar"

När de fick reda på nyheten blev de glada. Och Daniel Nilsson har även ordnat så att en buss kommer och hämtar upp dem i Bergsåker och tar dem till Sundsvall Energi Arena där Sundsvall Hockey tar emot Borlänge.

– De här människorna är ju bara människor, det handlar om att alla ska dra sitt strå till stacken tycker jag.

Fotnot: I en tidigare version av den här artikeln skrev vi att det rörde sig om flyktingbarn som var inbjudna till matchen. Ensamkommande barn är enligt FN:s definition barn och ungdomar under 18 år, men i det här fallet hade det nog varit mer korrekt att använda ett annat ordval då de som är bjudna till matchen både är de som faller under FN:s benämning av barn och de som är äldre. Därför har vi nu även ändrat i artikeln.