Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvall Hockey fick två matchstraff i samma sekvens – då avgjorde Västervik

Sundsvall Hockey drog på sig två matchstraff i samma situation.
– Det var inte optimalt, säger tränaren Leif Strömberg.
Då avgjorde Västervik matchen och kunde till slut vinna med 3–1 i kvalet till Hockeyallsvenskan.

TV: I klippet ovanför ser du Eric Westlunds analys efter matchen: "Ett helt oacceptabelt matchstraff – och det blev dyrbart".

För första gången under de fem inledande omgångarna av kvalet till Hockeyallsvenskan fick Sundsvall Hockey därmed kliva av isen utan poäng.

Dessutom tog Västervik över serieledningen.

Avgörande för matchen var situationen i den första perioden där Sundsvall Hockey fick två matchstraff direkt och därmed tvingades spela tre mot fem i fem minuter.

Joakim Mattsson fick 5+20 minuter för en tackling mot huvudet på Västerviks Joacim Hedlund i Sundsvalls ena sarghörn. När Hedlund till sist ställde sig upp för att åka mot båset efter att ha legat på isen en stund var Mathias Månsson riktigt irriterad och såg ut att skrika saker mot Västerviksspelarna.

Efter att ha överlagt en lång stund kom beskedet från domarna. Både Joakim Mattsson och Mathias Månsson fick lämna rinken. Månsson blev utvisad för osportsligt uppträdande och fick "match penalty" och forwarden är därmed automatiskt avstängt i minst en match.

– Det är klart att det sliter sönder förutsättningarna för oss, säger tränaren Leif Strömberg.

I det efterföljande numerära överläget så gjorde Västervik två mål. Det första kom med bara åtta sekunder kvar av den första perioden och 2–0 kom direkt i inledningen av den andra.

Så här säger Strömberg om utvisningarna.

– Vi har tittat på videon och vi anser att Mattson tacklar och träffar axel mot axel först. Sedan är killen extremt lågt med huvudet, det är vår åsikt. Jag tycker inte att vi har någon i Sundsvall som går efter några huvuden. Jag tycker snarare att våra spelare ska tackla mer, men inte mot huvudet förstås. Det var tråkigt det som hände, men som tur är kunde spelaren spela igen efteråt.

Hur ser du på det som Mathias Månsson gör?

– Min åsikt är att det är "trash talk" mellan två spelare som känner varandra och som spelat med varandra tidigare under karriärerna. Att plocka ut en av spelarna då går över mitt förstånd. Sedan spelar vi bra i tre mot fem, men de lyckas göra mål ändå, säger Leif Strömberg.