Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvall Hockey förlorade med klara 1–4 mot Leksand

Sundsvall Hockey började bra mot Leksand men slutade dåligt.
Leksand vann med 4–1.
– Sett över 60 minuter är vi värda fyra-fem mål, säger Sundsvallstränaren Leif Strömberg.

Sundsvall Hockey stod för en stark inledning på matchen mot Leksand och mycket väl ha tagit ledningen tidigt.

Men när Johan Svedberg fick besöka utvisningsbåset efter en tripping small det i stället bakom Magnus Åkerlund. Först prickade Johan Porsberger stolpen och kort senare hittade Viktor Amnér rätt bakom Sundsvallmålvakten.

Hemmalaget lät sig däremot inte nedslås och när de själva fick chansen i powerplay kunde Filip Ahl vräka in en målvaktsretur för att kvittera.

– Jag tycker att vi spelar fantastiskt bra hockey i första perioden. Vi kunde väl ha haft fyra-fem utvisningar med oss innan deras powerplay, men det är inte vi som dömer. Jag tycker att vi är värd ett par mål i den perioden, säger Leif Strömberg.

I den andra perioden var det däremot gästerna från Dalarna som tog över matchen totalt. Sundsvall hade svårt att komma till offensivt och fastnade allt som oftast i egen zon under för långa stunder.

Det var därför inte ologiskt när Alexander Ytterell skickade in 2–1 till Leksand efter drygt halva perioden.

Åtta minuter senare prickade Janos Hari in ytterligare ett mål för att utöka ledningen.

– Vi ger bort för mycket puckar mot rättvänt Leksand. Sedan fick de lite snurr i vår zon och fick in i helvete bra betalt, säger Strömberg.

Knappt fem minuter in i tredje perioden fick Johan Eriksson en tackling från Brock Montpetit som tog i huvudet och Sundsvall fick sedan chansen att spela fem mot fyra i fem minuter.

Men ett ribbskott från Viktor Hertzberg var allt Sundsvall skapade, och lyckades därmed inte utnyttja gratisläget att komma tillbaka målmässigt.

– Ett bra powerplay är väl när den sitter, men jag tycker ändå att vi sätter upp det bra, säger Strömberg.

I stället kunde Johan Porsberger dribbla sig fram genom Sundsvallsförsvaret och sprätta upp 4–1 till gästerna med tre minuter kvar att spela.

Ett mål som blev matchens sista.

– Vi får inte stå på spelaren på det sättet som vi gör på det målet, säger Strömberg.