Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvall Hockey förlorade mot BIK Karlskoga trots dubbel ledning

Sundsvall Hockey föll på hemmaplan mot BIK Karlskoga.
Det trots att det hade ledningen två gånger.
Gästerna vann till slut med 4–2.
– Någonstans är det klart att det saknas spetsen som inte är med, säger Sundsvallstränaren Göran Tärnlund.

Den första perioden var en fartfylld period med kanske inte så mycket ordnat spel, men med ett par chanser åt vardera håll. Gästernas back Oliver Bohm prickade till exempel stolpen bakom Markus Olsson i Sundsvallsmålet. Det dröjde dock tills det att knapp 16 minuter var spelat innan första målet kom.

Det då Alexander Sundqvist vispade in pucken efter att han fått Tony Södermans skott på sig i ett Sundsvallspowerplay.

– Det börjar ju helt okej kan jag tycka och jag tycker att vi reder ut perioden bra och har ledningen, säger Tärnlund.

LÄS MER: Sundsvallskillen gjorde mål direkt i återkomsten

Om den första var Sundsvalls så var den andra helt gästernas. De kom ut med ännu mer fart och tryckte ned hemmalaget i egen zon. Bara 1.33 in i perioden kunde de också kvittera genom Henrik Björklund. Sundvall återtog nio minuter senare ledningen när Johan Lindholm kunde stöta in en passning från nära håll i hans första match i Sundsvalls a-lag.

Men knappt fem minuter senare var det kvitterat igen. Denna gång genom Marcus Nilsson som vandrade in från kanten och stänkte upp en backhand.

– De kommer ut som väntat, men däremot tycker jag inte att vi spelar lika bra. Men 2–2 inför sista var väl helt okej. Vi hade varsin period, säger Tränlund.

I den tredje perioden fortsatte BIK att trumma på och drygt tre minuter in i perioden kom också ledningsmålet. Det när Daniel Wessner rakade in pucken i powerplay. När sedan Sundsvall jagade kvittering så bröt Marcus Nilsson ett uppspel i mittzon, dribblade sig in i Sundsvalls zon och avlossade ett skott som överlistade Markus Olsson.

Ett mål som innebar 4–2 till gästerna, ett resultat som också blev slutresultatet.

– Det är en helt onödig utvisning i offensiv zon och vi möter ett av seriens bästa lag i powerplay. Men utvisning i anfallszon är inte vad man drömmer om precis. Men någonstans tycker jag ändå att vi gör det okej arbetsmässigt, men vi skapar väl inte de glödheta chanserna förrän på slutet. Men det blev ändå inget jättetryck, säger Tärnlund.

I Sundsvall debuterade dels Johan Lindholm (se separat artikel) och även Jens Henrik Tönjum.

– Tönjum har suttit lite på sidan och kommer rakt in i hetluften. Han jobbar på och krigar på ett bra sätt, men känslan med puck i vissa situationer saknades väl kanske. Men det syntes att han har mycket energi, säger Tärnlund.

LÄS MER: Så var Sundsvall Hockey–BIK Karlskoga – period för period