Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvall Hockey förlorar alkoholtillstånd – inte följt regler om ekonomisk skötsamhet

Sundsvall Hockey förlorar alkoholtillståndet för Mötesplatsen.
Det har Sundsvalls kommun beslutat efter att klubben inte följt krav om ekonomisk skötsamhet.

Det är Sundsvalls kommuns individ och familjeutskott som har beslutat att dra tillbaka serveringstillståndet för Sundsvall Hockey. Klubben har sedan 2012 haft tillåtelse att servera alkohol till slutna sällskap vid Mötesplatsen. Men från och med 11 december har alltså möjligheten upphört.

Redan i början av maj utgick en varning, men trots det har misskötseln fortsatt skriver Sundsvalls kommun:

"Man har det senaste halvåret fått ytterligare fem betalningsuppmaningar och fyra restföringar. Samtliga med relativt höga belopp. Skulden hos Kronofogden har samtidigt ökat, och den nu aktuella skulden är oerhört stor, och går inte att frånse."

I alkohollagen finns krav på ekonomisk skötsamhet och det är alltså på den punkten klubben har brustit.

I motiveringen till beslutet skriver kommunen att bedömningen hade kunnat bli annorlunda om det endast hade handlat om någon enstaka förseelse. Men eftersom Sundsvall Hockey har brutit mot kraven upprepade tillfällen, och dessutom fortsatt efter en varningen, blir åtgärden att alkoholtillståndet dras tillbaka.

För Plus-kunder: Sundsvall Hockey har minskat sina skulder med över en halv miljon: "Det finns hopp"

Läs också: Avslöjar: Sundsvall Hockey lägger ned sitt A-lag – drar sig ur division I