Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvall Hockey hos kronofogden – ordföranden: "Likviditeten är och har varit ansträngd"

Flera lag i Hockeyallsvenskan brottas med ekonomiska problem.
Nu har även Sundsvall Hockey hamnat hos kronofogden.
– Det är sorgligt, men vi ska klara av det, konstaterar ordföranden Lars G Ohlsson.

Annons

Det har rapporterats om att flera lag i Hockeyallsvenskan har det kämpigt ekonomiskt.

Nu har även Sundsvall Hockey hamnat hos kronofogden. Totalt rör det sig om 126 231 kronor som klubben inte har betalat till tre olika fordringsägare.

– Det är sorgligt, och det är oturligt att vi hamnade där. Men det viktigaste av allt är att jag vet att vi i dag inte kommer hamna hos kronofogden på grund av löner eller skatter, säger klubbens ordförande Lars G Ohlsson som också är tillförordnad klubbchef.

Läs mer: Hockeyallsvenskans intäktssmäll – tappat 24 miljoner: "Vågar inte spekulera i var det här tar vägen"

Trots att klubben hamnat hos Kronofogden är Ohlsson positiv till klubbens chanser att betala in det som saknas innan månaden är över. Laget har bland annat ett derby på hemmaplan mot Timrå samtidigt som månadens sista hemmamatch är av den typen att företag och privatpersoner bjuder på fri entré.

– Vi har ganska mycket som kommer in och det här kommer lösa sig under innevarande månad. Men hade det här kommit för några veckor sedan hade jag varit orolig, men nu har jag så god koll som man kan ha, säger han.

Hur mår klubben ekonomiskt?

– Likviditeten har varit och är ansträngande, men vi kommer klara det. Ryktet om vår död är osant.

Läs mer: Nya kraven för spel i HockeyAllsvenskan klara

Sundsvall Hockey är inte den första klubben i Hockeyallsvenskan denna säsong med ansträngd ekonomi.

I förra veckan kom också nya krav från ligans håll för vad som krävs för att få spela i serien.

Lagen måste bland annat ha ett eget kapital på minst en miljon kronor samt en arena med minst 2 500 platser varav 1 500 är sittplatser.

– Det oroar mig inte. Man har också ett tillägg som gör att man får spela ett år förutsatt att man kan visa att man rätar upp det, ett kontrollår. Så där finns inga kor på isen. Och skulle man från allsvenskan köra stenhårt på detta är jag tveksam till om det skulle bli många lag i serien, säger han.

■■ ■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Timrå IK, GIF Sundsvall eller Sundsvall Hockey. Ladda ner ST:s nya app till Iphone eller Android.