Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvall Hockey nollades på hemmaplan av Mora IK

Sundsvall Hockey kunde inte följa upp segern mot Västerås med en ny trepoängare på hemmaplan.
När Mora kom på besök blev det nämligen noll mål och lika många poäng.
– Det är klart man är besviken. Vi var inte i närheten av insatsen mot Västerås, säger tränaren Göran Tärnlund.

Bägge lagen trampade plattan i mattan från första nedsläpp och körde med full fart framåt, vilket resulterade i ett par heta målchanser.

Sundsvall hade två kanonlägen till att ta ledningen inom loppet av ett par sekunder när Christoffer Persson prickade insidan av ena stolpen bakom Jacob Johansson innan Emil Fahlander kort senare fick fritt läge i slottet. Fahlanders skott gick dock rakt på Johanssons ena benskydd.

Något mål i den första perioden blev det däremot inte.

– Vi var inte i närheten av insatsen mot Västerås. Det är svårt att sätta fingret på varför det såg ut som det gjorde, för vi tränade lätt i helgen, säger Göran Tärnlund.

Sundsvall drog som så många gånger förr på sig en utvisning tidigt i perioden, och visst kunde Mora ta ledningen i det efterföljande powerplayet. Det när Emil Bejmo hittade rätt bakom en skymd Markus Olsson i Sundsvallsmålet efter drygt två minuter.

Mora var det bättre laget i andra perioden och Sundsvall hade stundtals svårt att ta sig ur egen zon, men de klarade sig från påhälsning i det egna målet under resten av perioden.

– Det kändes konstigt att vi inte haft något powerplay efter två perioder, för jag tyckte inte att vi spelade fulare än vad Mora gjorde. Målet de gör är inget att säga om, men att de får chansen att göra det, suckar Tärnlund.

LÄS MER: Sundsvall Hockey vill att bröderna Ahlström stannar

Sundsvall var nära en kvittering drygt sex minuter in i tredje perioden, men i stället för i mål la sig pucken ovanpå nättaket när Oscar Ahlström var framme och hotade.

Med en och en halv minut kvar tog Sundsvall time out för att lägga upp en sista plan för att åstadkomma en kvittering, och tog ut målvakten. Ett drag som inte lyckades utan i stället kunde Mora fastställa slutresultatet till 2–0 med åtta sekunder kvar att spela när Kristian Jakobsson la in pucken i ett tomt Sundsvallsmål

– Det är inget att snacka om att vi tog målvakten, det vara bara ett mål. Och vi har lyckats tre gånger förut, men det vet man ju, man kan inte lyckas varje gång, säger Tärnlund och fortsätter:

– Samtidigt hade vi väl inte det där glödheta chanserna. Det var inte så att man kände att "oj, det där var nära" på slutet.

SE MER: Nilsson: "Sundsvall såg trötta ut"

LÄS MER: Så var Sundsvall Hockey–Mora IK – period för period