Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvall Hockey startade insamling för att värva – så mycket pengar har klubben fått in

Målet är 150 000.
På måndagen hade Sundsvall Hockeys insamling "fansens lirare" inbringat drygt 32 600 kronor.
– Det är jättebra, kanon. Varenda krona är bra, säger sportchefen Stefan Lindqvist.

Annons

För snart tre veckor sedan berättade vi om att Sundsvall Hockey skulle starta en insamling för att samla pengar till en värvning.

LÄS MER: Sist i serien – nu startar Sundsvall Hockey insamling för att värva

"De har sin budget sedan tidigare. Vi kan inte bara ösa ur föreningen utan vi prioriterar hela tiden ekonomin", sade klubbchefen Magnus Sjödin då och hoppades att få hjälp med finansieringen av ett nyförvärv.

På klubbens hemsida står det att målet är 150 000 innan den 5 januari och på måndagen var summan uppe i drygt 32 600 kronor.

LÄS MER: Nu agerar supportrarna: Läs Sundsvalls fans öppna brev

Stefan Lindqvist fortsätter samtidigt sökandet efter en forward som ska spetsa till truppen och sportchefen välkomnar alla bidrag.

Tar du hänsyn till summan nu när du letar spelare?

– I slutändan måste jag göra det. Men samtidigt har jag andra pengar att röra mig med också just nu. Jag får se vid deadline för insamlingen vad det kan innebära.

Att insamlingen pågår till 5 januari påverkar inte letandet.

– Det är inget jag behöver vänta på på det sättet. Hittar vi någonting i dag så gör vi klart då, men det där kan vara pengarna som kan vara tungan på vågen.

Vad kan du säga om ditt sökande efter spelare just nu?

– Tyvärr har vi fått en del nej på vägen och vi söker spelare febrilt. Jag har varit i förhandlingar med några som tackat nej och det är så det fungerar. Jag söker vidare och letar en spetsforward och vi ger oss inte förrän vi har hittat det. Sedan är det förstås önskvärt att det går så fort som möjligt.

SE MER: Beskedet – Axelsson spelar med Timrå IK mot Vita Hästen: "Känner mig som en tioåring inför julafton"