Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvall Hockeys kvalschema bestämt: "Ett spelschema gör man sig kompis med"

Sundsvall Hockeys spelschema för kvalserien är färdigställt.
De börjar med två bortamatcher mot Asplöven och Södertälje.
– Ett spelschema gör man sig kompis med, säger Sundsvallstränaren Leif Strömberg.

Annons

I lördags blev det klart med de två sista lagen för årets kvalserie till Hockeyallsvenskan då Södertälje och Troja/Ljungby vann sina respektive play off-matcher.

Och nu är spelschemat klart.

På torsdag börjar kvalserien för Sundsvall Hockey då de gästar Asplöven. Tre dagar senare, på söndag, väntar ny bortamatch. Den här gången är det Södertälje som står på andra sidan isen.

– Ett spelschema gör man sig kompis med. Alla ska mötas hemma och borta, så det är inget konstigt med det, säger Leif Strömberg.

Senast Sundsvall Hockey spelade match var 28 februari, då de föll med 2–5 mot BIK Karlskoga.

Sedan dess har de slickat såren och tagit sikte på kvalet som väntar.

– Jag tycker att vi har tränat på bra. Och peppar, peppar så har vi hela truppen intakt, till och med Tommy Stenqvist är snart riktigt spelbar också. Och det är klart att det är skillnad på att ha en hel trupp. Vi visade i slutet att vi tagit bra steg i spelet, visade bättre tryck i spelet med en bredare trupp, säger Strömberg.

Är Tommy aktuell för spel på torsdag?

– Det skulle han kunna vara. Han är en skicklig back som är snabb till pucken, men vi får se. Vi är ganska klara med hur vi ställer upp.