Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvall Hockeys sportchef blir läktarcoach: "Ser det på ett annat sätt"

Stefan Lindqvist lämnar båset under matcherna.
I stället kommer Sundsvall Hockeys sportchef att hjälpa till från läktarplats när han ser matcherna live.
– Man ser det på ett litet annat sätt därifrån, säger Lindqvist inför mötet med Oskarshamn.

När Leif Strömberg presenterades som ny tränare för Sundsvall Hockey stod det samtidigt klart att Göran Tärnlund gick från huvudtränare till assisterande.

LÄS MER: Han tar över Sundsvall Hockey

Stefan Lindqvist skulle samtidigt få fokusera mer på sitt jobb som sportchef, men om han skulle vara kvar i båset på matcherna var oklart.

Nu väljer Sundsvall Hockey att använda Lindqvist som en form av läktarcoach under matcherna han ser på plats.

SE MER: "Därför tar vi in Strömberg"

– Jag ska sitta på läktaren och försöka hjälpa till lite därifrån, man kan se det på ett lite annat sätt, säger Lindqvist.

Han lämnar därmed båset under matcherna.

– Nu har jag en lite friare roll kring matcherna än tidigare, och det är inte bestämt om jag åker med på alla matcher. Men när jag är på plats är tanken att jag ska titta från läktaren för att försöka se det på ett annat sätt. I båset har man så mycket fokus på sitt eget lag, på läktaren kan man titta lite mer på vad motståndaren gör, säger han.

Huvudtränaren Leif Strömberg:

– Det är hela tiden dag för dag med det där, men det är otroligt bra med "Linkans" kunskap och att vi kan få läktarögon som kollar ur det perspektivet.

LÄS MER: Sundsvallsbacken har fått svar på magnetröntgen – förväntas inte spela mer i grundserien