Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvall Hockeys sportchef om krisläget: "Vi måste få in spelare akut"

Efter derbysegern mot Timrå IK har Sundsvall Hockey förlorat sex raka matcher, är sist i serien och har förstemålvakten Magnus Åkerlund på skadelistan.
Sportchefen Stefan Lindqvist konstaterar:
– Vi måste hitta på något.

Efter säsongens första derbyseger mot Timrå fick Sundsvall Hockey en kick och började plocka poäng. Efter den andra derbysegern för året blev effekten omvänd.

Sex raka förluster senare är Sundsvall sist i serien och glappet till kvalstrecket ökar. På onsdagskvällen väntar Vita Hästen på bortais.

Senast föll laget med hela 7–1 borta mot AIK.

– AIK är ett jättebra lag och att förlora mot dem är ingen skam, men det är dåligt av oss att det rinner iväg som det gör, säger sportchefen och assisterande tränaren Stefan Lindqvist.

Hur är stämningen i gruppen nu?

– Det är väl ingen fara där än, vi har inte sagt att vi ska vara ett topplag. Däremot finns en frustration och en otålighet med tabelläget. Spelarna tycker precis som vi ledare att vi behöver ta kliv och vinna matcher för att få bränsle.

Vad är det som måste förbättras?

– Det finns inte en detalj som måste förbättras utan en massa detaljer. Vi har 24 spelare som behöver olika saker. Det är spelsystem och en massa faktorer att jobba med.

Samtidigt som Sundsvall ligger illa till i tabellen har målvakten och nyckelspelaren Magnus Åkerlund gått sönder. Han väntar just nu på en magnetröntgen.

Läs mer: Målvakten om väntan på skadedomen

– Vi måste avvakta det innan vi kan uttala oss mer. Markus (Olsson) är en bra målvakt och jag tror att han kan axla den rollen, säger Stefan Lindqvist.

Är det aktuellt att låna in en målvakt?

– Det finns möjligheter, men nu kör vi med honom och ser hur det ser ut innan vi vet exakt hur det blir med Mange.

Offensivt är läget precis som tidigare – Sundsvall Hockey ska värva så snart som möjligt.

– Vi måste få in spelare akut nu. Vi har radat upp sex förluster, vi måste hitta på något och det är en del av det hela, säger Lindqvist och fortsätter:

– Vi måste titta brett och det kan bli aktuellt med flera spelare. Det finns lite pengar att röra sig med.

Är det aktuellt att förändra något på ledarsidan?

– Nej, vi är tre ledare. Jag, Göran och "Tarvis" (Mika Tarvainen). Något annat har vi inte diskuterat.