Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvall IBF avgjorde tät match mot Sundsvall FBC i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Sundsvall IBF och gästande Sundsvall FBC var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Sundsvall IBF och vann matchen i division 1 Mittsverige i innebandy med 6–5 (2-2, 1-1, 3-2).

– En sjukt skön seger, den satt hårt inne men jag tycker att vi förtjänar den då vi skapade väldigt många chanser. Deras målvakt gjorde en grym match. Avgörandet kom sent i matchen i ett powerplay, efter detta åkte vi på ett boxplay med tre minuter kvar av matchen som vi redde ut med bravur, kommenterade Sundsvall IBF:s tränare Anna Högback.

Emma Magnusson och Emma Lundgren gjorde två mål var för Sundsvall IBF. Övriga mål för hemmalaget gjordes av Miranda Englund och Ebba Altevid, målen för Sundsvall FBC gjordes av Nellie Lundman 2, Nellie Östman-Ödmark, Nora Skoglund och Emma Sarkkinen.

Med fyra omgångar kvar är Sundsvall IBF på sjätte plats i tabellen, medan Sundsvall FBC är på femte plats.

Sundsvall IBF tar sig an Klockarbergets BK i nästa match borta söndag 10 februari 16.00. Sundsvall FBC möter samma dag 15.00 Timrå hemma.