Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvall raceway ställer in SM-tävling – skapar ilska på sociala medier: "Rent ut sagt förbannad"

Sundsvall raceway ställer in sin tävling i dragracing nästa helg. Något som skapar missnöje hos många på sociala medier. "Jag förstår självklart att folk är besvikna och vi är, om möjligt, ännu mer besvikna", säger föreningens vice ordförande Tommy Edström.

Annons

Sundsvall raceway ställer in sin tävling nästa helg. Det meddelar klubben på sin Facebooksida. Enligt föreningen har det kommit in för få anmälningar för att det ska vara hållbart att genomföra tävlingen.

– Det är inte försvarbart mot våra sponsorer eller publiken att inte kunna bjuda på det vi vill och dessutom måste det gå runt ekonomiskt också. Vi vill bjuda på en bra tävling och det blir det inte med så få anmälda, säger vice ordförande Tommy Edström.

Läs också: Så slutade SM-deltävlingen i Raceway: "Många snabba åk"

När föreningen fattade beslutet att ställa in tävlingen på Sättna hade drygt 30 ekipage anmält sig och bland annat skulle två SM-klasser ha avgjorts i Sundsvall under helgen.

Beskedet om att tävlingen ställs in kom i går kväll och har sedan dess mötts av många irriterade kommentarer på sociala medier. Bland annat är det många som ifrågasätter beslutet att ställa in tävlingen, då anmälningstiden inte hade gått ut.

– Vi har hela tiden sagt att sista anmälningsdatum var den 16 augusti, men vi har aldrig haft så här få anmälda så har tätt inpå en tävling, säger Tommy Edström och fortsätter:

– Vi såg det och blev oroliga. Därefter har vi pratat med förarföreningen och tog sedan beslutet att ställa in tävlingen.

I spelaren: Se ST-sporten livesändning från SM-deltävlingen i Dragracing på Sättna i juli.

Du tror inte att en del väntar med att anmäla sig till närmare inpå tävlingen, så att ni kanske hade fått ihop fler anmälningar?

– Vi vet att många tyvärr anmäler sig i sista stund, men samtidigt vet vi att det finns många andra tävlingar som pågår. Det är tävlingar varje helg. Och vi ligger väldigt dumt till eftersom det är en EM-tävling i Tierp nästa helg som många kommer att köra istället. Vi fattade beslutet att det skulle vara bättre att ställa in nu så att det hinner nå alla, än att vi måste göra det senare och att en del förare och sponsorer åker upp hit i onödan.

Det var inget alternativ att genomföra tävlingarna trots att deltagarantalet inte var så högt?

– Vi har aldrig ställt in en tävling förut. Men samtidigt vill vi genomföra en tävling som är bra och det blir det inte om det är tre eller fyra i varje klass.

TV: Hillclimb i Kvissleby – häng med upp för Gumsekullen

På Facebook har beslutet mötts av många som är irriterade och som bland annat skriver:

"Att ni inte istället går ut med att fler behöver anmäla sig så snart som möjligt för att tävlingen ska kunna genomföras? Många som väntar med att anmäla sig av olika skäl och jag är 100% säker på att ni skulle få ihop så många förare som behövs om ni bara uppmanar alla som tänkt köra att anmäla sig så fort som möjligt för att inte tävlingen ska bli inställd! Ett försök skadar ju inte åtminstone."

"Snacka om att man är besviken ja rent ut sagt förbannad. Valde bort tierp för att åka sundsvall hemma. Visst det går ju fortfarande att göra en efteranmälan till Tierp. Ångrar att jag inte gjorde tvärt om. Har man satt ett anmälningsstopp ska man väl hålla det!"

"Vad händer nu med sista SM deltävlingen? Det är trots allt sju dagar kvar på anmälan. Åkte själv i Söderhamn för ett par dagar sedan och behöver lite tid att se över bilen innan jag anmäler – väldigt märkligt beslut."

Läs också: Högljutt och lerigt i Njurundaskogarna: "Vi har haft rekordmånga deltagare"

Tommy Edström kommenterar reaktionerna så här:

– Jag förstår självklart att folk är besvikna och vi är, om möjligt, ännu mer besvikna. Vi jobbar väldigt hårt för våra få tävlingar varje år och det är inte roligt att behöva göra så här. Jag tror att de flesta förstår situationen lite bättre om de tänker efter.

Enligt Jonas Staflund på Svenska bilsportförbundet jobbas det febrilt med att hitta en lösning till var SM-finalerna nu ska hållas.

– Vi jobbar för brinnande livet för att hitta en annan arrangör som kan ta de klasserna. Vi vill ju att SM-finalerna ska köras och inte att vi bara delar ut pokalerna till de som leder just nu, säger han.

Läs också: Street Meet avslutades med cruising i Sundsvall – se de läckra bilarna här