Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvall straffade Asplöven efter dramatik

Sundsvall Hockey hamnade i underläge mot Asplöven.
Sedan vände de, och tappade.
För att till slut vinna på straffar.
– Vår kurva är stigande, säger tränaren Göran Tärnlund.

Sundsvall var tillbaka i gamla synder och drog på sig utvisning tidigt i matchen. Redan efter 48 sekunder fick Christoffer Persson sätta sig utvisningsbåset. Och det var i powerplay som Asplöven tog ledningen genom Jonas Berglund.

Åtta minuter senare var det dags igen. Den här gången var det Viktor Sandberg som kunde skicka in pucken bakom Åkerlund.

– Vi har ju en tuff start där vi inte ritkigt är med och få tre utvisningar på kort tid. Hela första perioden är jobbig, säger Göran Tärnlund.

Sundsvall inledde perioden i powerplay, något de såg till att utnyttja redan efter 38 sekunder då Tommy Enström hittade rätt bakom. Två och en halv minut senare var det dags igen när Christian Söderström styra in 2-2 efter en fin passning från Christoffer Kjaergaard.

– Vi hade ett bra snack inför andra perioden och rättar till en del saker. Framför allt börjar vi åka mer skridskor och jobbar hårdare. Sedan får vi ju en bra start där med två mål, säger Tärnlund.

Sundsvall spenderade stora delar av period tre i utvisningsbåset, men kunde trots det ta ledningen genom Christian Söderström när han kom fri. Två minuter senare kunde Asplöven kvittera i powerplay genom Viktor Sandberg. Ett mål som blev det sista under ordinarie tid.

– Just där och då kändes det inte som att de förtjänade det, men sett över hela så var det väl rättvist, säger Sundsvallstränaren.

Efter en mållös förlängning avgjordes matchen på straffar.

Där var Sundsvall det bättre laget och efter mål från både Christoffer Kjaergaard och Tommy Enström kunde de vinna då Åkerlund räddade Asplövens bägge straffar.

– Vi har visat tidigare att vi är säkra i straffar. Vår kurva är stigande fortfarande och två poäng här är en bra fortsättning, säger Tärnlund.

Något han var mindre nöjd med var de tio tvåminutersutvisningar hans lag drog på sig.

– Det är alldeles för mycket, det är inte acceptabelt. De flesta av dem är när vi är och svingar och far runt skridskorna, vi utsätter oss för alldeles för stora risker. Sedan om vi ska ha så många fler än dem kan man ju diskutera, säger Göran Tärnlund.