Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvall tog två poäng mot Vita Hästen efter målkalas

Sundsvall Hockey kom tillbaka flera gånger mot Vita Hästen.
Något som till slut räckte till två poäng.
Det efter Christoffer Kjaergaards avgörande straff.

Annons

Gästande Vita Hästen fick en smakstart på matchen när Markus Gunnarsson enkelt kunde lägga in pucken i öppet mål bakom en överspelade Magnus Åkerlund. Då hade det bara gått 98 sekunder av matchen, ett mål som kom i numerärt överläge. Sundsvall tog sig in i matchen ju längre det led, och skapade ett bar bra kvitteringslägen, men utan lycka.

Den andra perioden kom att bjuda på ett målkalas av sällan skådat slag. Marcus Eriksson gjorde 2-0 för Vita Hästen efter knappt åtta minuter. Fem minuter senare reducerade Oscar Ahlström och ytterligare en minut senare kvitterade Simon Lövgren. Sedan tog det drygt en minut innan Gustav Backström skickade in 3-2 till gästerna.

Sundsvall kunde sedan kvittera direkt genom Christoffer Kjaergaard, bara åtta sekunder efter Backströms mål. Innan perioden var över hade Adam Schmidt sedan hunnit med att skicka in 4-3 till gästerna.

Sundsvall Hockey tryckte på hårt för en kvittering i inledningen av den tredje perioden, men fick inte riktigt till avsluten för att överlista Axel Brage i gästernas mål.

Sundvall fick chansen i fem mot fyra i fem minuter efter en slashing av Marcus Eriksson, men trots mängder av chanser blev det inte mer än en kvittering. Kvitteringen kom då Victor Ahlström styrde in ett skott från Tommy Enström.

Efter en mållös förlängning och elva mållösa straffar kunde Christoffer Kjaergaard skjuta hem extrapoängen för Sundsvall Hockey.