Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvall vände och vann mot Oskarshamn

Sundsvall iscensatte en sen forcering mot Oskarshamn.
Då lyckades laget också vända 1–2 till seger 3–2.
Det efter att laget till slut fått utdelning i powerplay.

Sundsvall öppnade piggt och skapade ett par heta lägen i matchinledningen. Det var också hemmalaget som tog ledningen efter en snabb kontring som avslutades av backen Tommy Enström som skickade upp pucken bakom Erik Källgren i Oskarshamnsmålet efter drygt sju minuter.

Det dröjde dock bara två minuter innan gästerna kunde kvittera genom Manuel Ågren som stötte in en målvaktsretur. Oskarshamn tog efter kvitteringsmålet över matchen helt och hade bud på fler mål, men Magnus Åkerlund satte stopp för det.

Oskarshamn parkerade stora delar av den andra perioden i Sundsvalls zon och hemmalaget hade det kämpigt fler än en gång. Gästernas fart gjorde att de enkelt tog sig in i offensiv zon. Det kom därför inte som en blixt från klar himmel när Pontus Widerström kunde göra 2-1 till gästerna, fint framspelad av Nicolas Deschamps. Sundsvall fick avsluta perioden i powerplay, men kom inte till lägena för att kvittera.

Om det var Oskarshamn som hade den andra perioden så var det Sundsvall som hade den andra. Flera heta kvitteringslägen skapade hemmalaget, men det dröjde ända tills det återstod knappt två minuter innan kvitteringen kom. Det i powerplay när Christian Söderström skickade in ett slagskott från ena tekningscirkeln.

Sundsvall fick inleda förlängningen i spel fyra mot tre då Jonas Engström fick två minuter för tripping på slutsignalen. Ett powerplay som Sundsvall utnyttjade då Mathias Månsson styrde in 3-2 från nära håll på passning från Markus Kinisjärvi.