Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvall värd för första gången

1944 kom den första Volvo PV-modellen.
Sjuttio år senare är den lika aktuell.
För första gången stod Sundsvall och Sidsjö värd för svenska PV-klubbens sommarträff.

Drygt hundratalet ekipage fanns samlade på Sidsjö hotell under helgen när Svenska Volvo PV-klubben hade årlig sommarträff. Volvo-frälsta från hela landet samlades för att köra frågsportsrally, ha bakluckeloppis och antagligen svepas med i initierade samtal om den svenska bilklassikern.

Kjell Granskog har varit medlem i föreningen i 30 år och jobbat som arrangörsledare för helgens träff.

– PV har alltid varit en del av mitt liv. När jag sprang omkring i bilhallen som femåring sa jag alltid att jag skulle ha en PV. Så blev det, säger han.

Arrangören är nöjd med helgen och tror de långväga gästerna delar känslan när det var dags att bege sig hemåt under söndagen. Träffen inleddes i fredags.

Svenska PV-klubben är en stor samling och har totalt runt 6 000 medlemmar. Bara Grolle-klubben slår de på fingrarna där, tror Kjell Granskog.

Per-Ove och Ulla Adamsson var belåtna när de satte sig i sin gråa 53:a med helrenoverad SMV-husvagn från 1951 bakpå. De 30 milen hem till Sågmyra i Dalarna skulle inte bli några problem. Även fast bil och vagn har några år på nacken.

– Det enda man måste tänka på är att komma ihåg att tanka, säger Per-Ove.

Nästa års träff är redan inbokad och kommer att hållas i Stockholm. Föreningens Stockholmsrepresentant såg med skräckblandad förtjusning över att ta över stafettpinnen efter en så väl genomförd träff i Sundsvall.

Entusiasterna lär vara där.