Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvall vill bli kulturstad

Sundsvall ska bli en kulturstad. Och kommunen vill ha medborgarnas synpunkter på hur det ska göras.

Sundsvalls kommun ska skriva sin kulturpolitiska strategi och målet är uttalat: från att ha uppfattats som en industristad ska man bli en kulturstad.

– Man vet att kultur påverkar hur attraktiv en stad är och det är viktigt att ha en riktning i kulturpolitiken, säger Daniel Unnis vid Sundsvalls museum.

Sundsvall är enligt SCB redan en av de kommuner som satsar mest på kultur.

Läs mer: Sundsvall en av landets bästa kulturkommuner

Och kulturvaneundersökningen 2015 berättar att intresset för kultur är stort här. Men inför nästa steg vill kommunen höra medborgarnas mening och ordnar därför en serie workshops under våren med start den 7 april på Sveateatern.

– Och vi vill nå alla målgrupper, även de som inte tar del av kultur så att vi får veta vad som skulle behövas för att de ska göra det, säger Daniel Unnis.

Övriga workshops hålls den 26 april samt den 12 och 26 maj, och kommunföreträdare ska också åka runt till olika platser för att få in synpunkter.

Läs mer om Sundsvalls kulturpolitik: Samarbete är nyckeln till framgång