Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sundsvall Wildcats vann bottenmötet: "Jag skäms inte"

Sundsvall Wildcats och SDE HF kommer mötas i kvalspelet senare den här säsongen.
På onsdagen var det Sundsvallslaget som tog hem segern när de drabbade samman.
– Jag skäms inte över segern, men önskar att vi hade spelat bättre, säger tränaren Lars Johansson.

Annons

SDE ligger sist i Riksserien och Sundsvall placeringen ovanför. Båda lagen kommer få kvala för att hålla sig kvar, och på onsdagen möttes de i Sundsvall Energi Arena.

Då var det Sundsvall Wildcats som gick segrande ur striden – trots en dålig start.

– Vi pratade om det i första pausen, vi kan inte dra på oss 17 skott mot seriens sämsta lag bara för att vi inte vill tillräckligt, säger Lars Johansson.

– De var bättre och mer på än vad vi var i fösta perioden. Vi var avvaktande och strulade med puckarna.

En förklaring kan ligga i att det varit landslagsuppehåll och Sundsvalls Erica Udén Johansson var enda spelaren på isen som spelade under det uppehållet. Det syntes när hon soloåkte fram till 3–2 i tredje perioden.

– Hon tog pucken och rundade backen i egen zon, åkte förbi två spelare i mittzon och blev fri. Sedan kom hon in från målvaktens vänstra sida och la in den bakom ryggen på andra sidan med en lång förflyttning, säger Lars Johansson.

Sundsvallstränaren som annars ville berömma lagets två målvakter Anna Engström och Jonna Kågström.

– Eftersom det var ett tag sedan vi spelade bytte jag efter halva matchen så att de ska få komma i gång, sedan får de varsin match i helgen, säger Lars Johansson.