Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

1,5 år för våldsamma brott

Med ett år och sex månader i fängelse ska en 24-årig Sundsvallsbo sona sina brott.
Han har gjort sig skyldig till flera fall av misshandel av flickvännen, olaga hot mot en ordningsvakt och oprovocerad misshandel av en kille.

Annons
Sambon har blivit hotad och slagen ute på stan. Mannen har kallat henne nedsättande saker och sagt att han ska döda henne. Han har även puttat omkull henne så att hon slagit huvudet i gatan och svimmat av. Efter ett annat tillfälle med misshandel hotade han flickvännen och hennes väninna med hammare och hindrade dem från att ringa polisen. Därefter har han tagit med sig den skadade flickvännen i sin bil, mot hennes vilja och rattfull kört iväg med henne.
En kväll när 24-åringen var stökig på krogen och avvisades av en ordningsvakt, fick vakten ta emot dödshot.
En annan krogkväll gav sig 24-åringen oprovocerat på en kille på väg hem från ett restaurangbesök. Vittnen har sett minst ett knytnävsslag och misshandelsoffret själv har minnesluckor till dess han vaknar på sjukhuset.
I går dömdes 24-åringen för misshandel, olaga frihetsberövande, olaga tvång, olaga hot, hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd, grovt rattfylleri och olovlig körning. Han har tidigare gjort sig skyldig till liknande brott och även avtjänat fängelsestraff.

Mer läsning

Annons