Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

16-åring fast för knarksmuggling

En 16-årig pojke från Sundsvall åtalas för narkotikasmuggling.
Pojken och hans lillebror togs på bar gärning av tullen på Arlanda med drygt fyra kilo kat i väskan.

Annons

Pojkarna reste ensamma med flyg från Afrika via Wien, till Arlanda.

De stoppades vid en rutinkontroll av tullen när de var på väg ut ur ankomsthallen på Arlanda med sitt bagage, en resväska.

I väskan låg lite kläder, en handduk, mat och tre presenter. När tullarna öppnade presenterna visade de sig innehålla 4,7 kilo kat, en narkotikaklassad växt som tuggas och ger ett beroendeframkallande rus.

På Arlanda väntade pojkarnas pappa från Sundsvall på dem. Han fick följa med pojkarna och tullarna för att försöka förklara hur narkotikan hamnat i deras väska.

Pappan har i polisförhören berättat att han fått ett telefonsamtal från okända män som sagt att pojkarna hade med sig presenter till Sverige. Presenterna skulle lämnas till några personer i Sundsvall. Men att det var kat i presenterna visste varken han eller sönerna om, innan de stoppades i tullen.

– Jag sa åt personerna som ringde att de var idioter som försatt min son i den här situationen, har pappan sagt i förhören.

Nu åtalas den äldre av pojkarna, en 16-åring, misstänkt för narkotikasmuggling. Själv hävdar han att han är oskyldig. Han erkänner att han tagit emot de tre paketen och packat ner dem i sin väska, men han trodde de innehöll kläder och ville inte tjuvtitta eftersom det var presenter.

Mer läsning

Annons