Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

16-åring länsade förälders kassaskåp

Omkring 200 000 kronor hade under mystiska omständigheter försvunnit ur butikens kassaskåp. I helgen filmades tjuvarna av en i hemlighet riggad kamera. En av dem var butiksägarens 16-årige son.

Annons
Butikens chef och personalen förbryllades länge över att stora belopp till synes spårlöst försvunnit från kassaskåpet vid flera tillfällen. Ingenstans fanns några brytmärken eller andra spår.
Efter en stöld i slutet av oktober anlitades en säkerhetskonsult, och med hjälp av en övervakningskamera fick mysteriet i går natt en häpnadsväckande förklaring.
Natten mot lördag plundrades kassaskåpet i butiken ännu en gång. Konsulten kom till Sundsvall på söndagen och såg att tre ungdomar hade registrerats av kameran. En av dem fick konsulten stifta oväntat nära bekantskap redan samma natt.
Butiksägaren är på utlandssemester, och konsulten övernattade i handlarens bostad. Mitt i natten kom en individ inkrypande genom ett fönster. Det visade sig vara butiksägarens 16-årige son, och den historia han berättade var minst sagt udda.
16-åringen visade hur han med hjälp av ett 1,5 volts batteri kunde öppna säkerhetsskåpet i butiksägarens hem. Detta hade han lärt sig på internet, sade han. I skåpet fanns nycklarna till butiken, och i polisförhör i går förklarade 16-åringen att det var med dem han tagit sig in i butiken..
En annan nyckel passade till ett säkerhetsskåp, och därinne förvarades koderna till det kassaskåp där dagskassorna förvaras. 16-åringen medger att de tömde kassaskåpet på pengar, men hävdar att de sedan fick kalla fötter och låste in alla pengarna i säkerhetsskåpet.
Med andra ord förnekar 16-åringen trots allt brott, och polisens försök att få honom att berätta var pengarna finns har så här långt varit fruktlösa.
Några pengar fanns inte kvar i säkerhetsskåpet, och polisen tror att pojken ljuger.
Efter förhör släpptes 16-åringen fri på grund av sin ungdom. Arbetet med att hämta in de misstänkta medbrottslingarna till förhör pågick ännu i går kväll.

Mer läsning

Annons