Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

30-årig man åtalas för våldtäkt

Han har misshandlat, trakasserat och hotat henne under två års tid – sedan våldtog han henne flera gånger. Sundsvallsbon sitter häktad och åtalas i dag för våldtäkt och grov kvinnofridskräkning.

Annons

Mannen är i 30-årsåldern och ska under perioden juli 2013 till juni 2015 utsatt en kvinna för våldsbrott, trakasserier och våldtäkt.

Enligt åtalet har han under våren 2015 tvingat kvinnan till sex vid flera tillfällen. Han ska bland annat ha tryckt ned henne, hållit fast henne med sin kroppstyngd och tryckt en hand över hennes mun. Det ska ha skett i kvinnans bostad.

Kvinnan och mannen har enligt åtalet haft ett förhållande och övergreppen började i juli 2013 med misshandel, trakasserier och hot. Han ska bland annat ha vridit om hennes fot, tagit strupgrepp på henne och hotat att sparka in hennes ansikte. Utöver detta ska han ha stått utanför hennes bostad och kallat henne fitta, hora och sagt att hon är ful och äcklig. Han ska även ha hotat att döda hennes kille och att han får skylla sig själv som är med henne.

Mannen är tidigare dömd för flera sexualbrott och liknande former av våldsbrott.

Läs också: Åtalas för våldtäktsförsök – och häktas för flera våldtäkter.

Mannen sitter häktad sedan slutet av juni.

Mer läsning

Annons