Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

51-åring åtalas för nya sexövergrepp

/

Ord står mot ord, men åklagaren åtalar den 51-årige Sundsvallsbon för att ha tafsat på en 16-årig pojke. Under de senaste fem åren har 51-åringen på samma sätt anklagats för ofredande och våldtäkt av flera unga flyktingpojkar – men deras ord räckte aldrig till åtal.

Annons
51-åringen åtalades i går för sexuellt ofredande av en 16-årig pojke från Dalarna.
51-åringen lever med hustru och hennes två tonårssöner i Sundsvall. Den yngste hade blivit kompis med 16-åringen via internet, och en lördagskväll i augusti gladde de sig åt att träffas på riktigt för första gången.
16-åringen sov över hos sin nye kompis med hans mor och syster bodde på hotell. Mitt i natten fick modern två SMS:
\"Den där gubben tafsar på mig\" och \"Jag vågar inte somna om\". Efter ett kort telefonsamtal åkte mamman och hämtade 16-åringen, och fick då höra vad han varit med om.
16-åringen säger i förhör att han vaknat av att 51-åringen haft sin hand under hans täcke och smekt honom på låret och upp mot penis. Han trodde först det var en tillfällighet, men smekningen upprepades. Pojken säger sig vara helt säker på att det hela inte var en tillfällighet.
16-åringen kände sig äcklad och kränkt, och hade dagen efter svårt att äta. Han gjorde klart för mamman att han ville anmäla mannen.
När 51-åringen fått veta att han blivit polisanmäld åkte han till polisstationen. Han förnekar att han nar något som helst sexuellt intresse av pojkar eller män överhuvudtaget. Han skulle bara titta till 16-åringen och upptäckte att denne sparkat av sig täcket i sömnen och verkade frysa. Han drog därför över honom täcket, och eftersom det fastnat mellan pojkens ben tvingades han lirka och dra lite. Man menar att allt missförståtts av den yrvakne pojken.
Det är således ord mot ord om vad som hände, men åklagaren anser alltså att det bör räcka för en fällande dom.
16-åringen är inte den förste att anklaga 51-åringen för sexuella övergrepp.
2000: En 12-årig flyktingpojke uppgav att 51-åringen försökt locka honom till hans lägenhet. Han ska ha kysst honom och smekt honom på penis.
2000: Migrationsverket anmäler efter rykten om att 51-åringen gjort närmanden och erbjudit en 13-årig flyktingpojke pengar för sex.
2001: En 16-årig flyktingpojke anmäler att 51-åringen lurat in honom i hans lägenhet och våldtagit honom.
2002: En 13-årig svensk pojke anmäler att 51-åringen tafsat på hans lår och penis.
Inga av dessa anklagelser ledde till åtal mot 51-åringen, trots att det fanns viss stödbevisning i några av dem. ST försökte 2003 granska fallen närmare, men polis och åklagare hemligstämplade allt utredningsmaterial.

Mer läsning

Annons