Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aldrig mer en bussjävel

/

Annons

Det får inte vara som att spela på Casino Cosmopol att bruka kollektivtrafiken i Sundsvall.

Trots att Nygren hade slantar på bankkontot, gott och väl de 25 spänn det kostar att köpa en biljett på en stadsbuss, pep kortläsaren när han äntrat 2:ans linje i höjd med Ica Kvantum i Nacksta.

Krönikören var glad i hågen efter att ha knäppt en första rulle svart-vitt med en nyinköpt fynd-för-en-hundring 1964 års Pentax Spotmatic omfattande ett väldigt högklassigt och dessutom sällsynt Super-Takumar 50-millimeters objektiv, tagit sig till Lofoto för att få nämnda premiär-rulle framkallad, och blivit hyfsat nöjd med resultatet.

Vi pratar i måndags. Minns ni skitvädret? Blåst, regn klösande som klorna på ett rabies-smittat lodjur.

Utmärkt service hos Lofoto.

Ah, men på grund av rådande meteorologiska förhållanden, så föll Nygren, som bor ett par handgranatskast från city och normalt använder spänstiga ben för att förflytta sig mellan olika punkter i närmiljön, för det retrospektiva misstaget att försöka begagna sig av det bussbolag vi Sundsvallsbor, förutom biljettpriset, betalar cirka 50 miljoner skattekronor per år att driva.

Bussens kortläsare vägrade godkänna krönikörens försök att betala, och chauffören tillät med tydligt presenterad stigande otålighet ytterligare två juck i avläsar-springan, innan Nygren ombads stiga ut i regnet.

”Jag har inte tid med det här”, meddelade chauffören med patetisk pseudo-maktfullkomlighet.

Trots att det är känt att Nobina haft betydande problem med sitt biljettsystem, vilket nämnde chaufför knappast är o-upplyst kring, fick han det att framstå som om krönikören försökt bluffa sig ombord medelst ett bankkort utan täckning ens för 25 spänn.

Det var inte första gången Nygren drabbades av det bemötandet.

Han gick in i busskuren, tände en Pall Mall och väntade i en kvart till nästa buss behagade anlända - och se, där funkade bankkortet och krönikören slapp fotvandra i regnet och snålblåsten.

En skitsak?

Fan, heller.

Enbart för de där 50 miljonerna per år i skattepengar, har de Sundsvallsbor som har oturen att vara utlämnade till kollektiva transportmedel rätt att kräva att det bussbolag som vunnit den kommunala upphandlingen ser till att ha ett fungerande betalsystem.

Det är nog illa att det beställts bussar med sittplatser utformade för förskolebarn, och att det är tveksamma odds på att tidtabellen hålls.

När krönikör Nygren steg av längs Esplanaden i höjd med forna Skoboden, svor han, klass 3-varningar eller 29,8 grader minus framöver, på en sak:

Han kommer aldrig mer att utsätta sig för kollektivtrafiken i Sundsvall.

Mer läsning

Annons