Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allaktivitetsanläggning under konstruktion i Nolby: "Fyller en stor funktion"

Nolby IK var nära konkurs. Nu rustar de för att bygga en allaktivtetsanläggning. – Vi vill skapa en naturlig samlingsplats för unga och gamla, säger Pelle Ehnberg, styrelseordförande i Nolby IK.

Annons

I höstas stod Nolby IK på konkursens brant, men efter stort stöd lyckades klubben samla ihop den nödvändiga summan för att överleva.

Nu, dryga halvåret senare, smids det planer för att göra om området kring ishockeyrinken. Basketkorgar, en bouleplan och en studsmatta är redan på plats - och mer ska det bli.

En lekplats för de allra yngsta, en äventyrspark för de något äldre, ett utomhus gym ochen konstgräsplan för femmannafotboll är några av de delar

– Det blev ett otroligt engagemang runtomkring, och då insåg vi att det inte fanns någon vettig plats för spontanidrott i hela Kvisslebys tätort. Om man åker runt och tittar så finns det nästan inte en lekpark att uppringa i Nolby, Kvissleby och Svartvik, säger Pelle Ehnberg och fortsätter:

– Efter skoltid finns det egentligen inga ställen att vara på och vi tycker att den här parken fyller en stor funktion.

LÄS MER: Krisande Nolby IK gör kraftsamling – kallas "Rädda Löta"

Såhär är det tänkt att det ska se ut på anläggningen när det är färdigt.

När hela allaktivitetsanläggningen är klar, vilket de hoppas att den är till nästa sommar, kommer den att gå under namnet Nolbyparkens allaktivitetsanläggning.

– Vi kände att vi har en otroligt fin park och det är tio minuter från stan och lättillgängligt med den nya av- och påfarten från E4. Vi kände att vi ville skapa en naturlig samlingsplats för unga och gamla, säger Ehnberg.

LÄS MER: Glädjebeskedet: Nolby IK räddas från konkurs: "Detta bäddar för en nystart"

Lucas Olsson och Aron Backlund Thorsander, båda åtta år gamla, var två av barnen som intog studsmattan som står på Löta just nu.

Sundsvalls kommun ska under året låta bygga fem mulitsportanläggningar runt om i kommunen. Nolby IK ansökte om bidrag på 511 000 kronor för inköp av material till allaktivetetsanläggningen och beviljades 60 000 kronor.

– För pengarna vi drog in på sponsring och stödmedlemsskap och en del kommunala bidrag som vi har fått har vi redan dragit igång, säger Ehnberg.

LÄS MER: Det blir namnet på månskensrinken i Nolby

Föreningen vill också ha en ny isbädd till ishockeyrinken. Betongplattan som just nu ligger där sjunker varje år. En ny, mobil isbädd, skulle göra att klubben kan erbjuda konstfrusen is från november fram till mars.

– Det skulle öka istiderna i Sundsvalls kommun med 20 procent. Det viktigaste vi skulle behöva ha in nu är isbädden och konstgräs för femmannafotboll, säger Ehnberg.

Mer läsning