Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Allt stöd vi fått är fantastiskt"

/
  • Dan Jerzewski, Mattias Aamisepp, Frida Eriksson och Niklas Axelsson är tacksamma över allt stöd från lyssnarna.

Mejl, telefonsamtal och hundratals kommentarer på Facebook. När det stod klart att Radio Guld lägger ner efter 15 år i etern var det många som reagerade.

– Visst hade man på känn att det skulle skaka om men vi kunde inte tro att vi skulle få sånt stöd. Det känns helt fantastiskt, säger kanalchefen Niklas Axelsson.

Annons

Det är dagen efter det uppmärksamma beskedet att Mittmedia väljer att lägga ner Radio Guld och istället ersätta stationen med Rockklassiker från den 1 maj. Radarparet Niklas Axelsson och Dan Jerzewski har knapp hunnit smälta informationen själva men i allt det negativa finns ändå något positivt. Alla reaktioner från lyssnarna.

– Det känns kanonbra med allt stöd. I och med det känns det också rätt att man är lite ledsen, säger Dan Jerzewski.

Dan och Niklas berättar att Radio Guld-lyssnarna är en trogen skara.

– Det känns som att man mister en familj, menar Niklas.

– Ja, lyssnarna är som en liten sekt, fast en snäll sekt. De har följt oss i vått och torrt, fortsätter Dan.

Radio Guld startades för 15 år sedan i Sundsvall. Drygt två år efter starten började Niklas arbeta på stationen och Dan kom dit strax efter.

– När jag började höll vi fortfarande på med att fylla vårt arkiv med låtar. Vi hade två exemplar av Tio i topp-boken. De blev rejält slitna, berättar Niklas.

Mattias Aamisepp och Frida Eriksson har inte arbetat på stationen lika länge men har ändå blivit välkända profiler för lyssnarna. De har bland annat lett det populära morgonprogrammet tillsammans.

– När vi började med det ville vi inte försöka konkurrera med andra morgonprogram. Vi ville göra det mer lokalt. Till slut hade vi flest lyssnare i Sundsvall jämfört med andra morgonprogram. Det är jag fruktansvärt stolt över, säger Mattias.

Även Frida tycker att morgonprogrammet har varit det roligaste.

– Men det är lyssnarna man kommer att sakna mest. De är helt underbara, säger hon.

Annons