Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allvarliga skador för fastklämde 46-åringen

/

Den 46-årige Alnöbon satt fastklämd över natten i sin bil och ådrog sig allvarliga extremitetsskador.
Han befann sig vid 10-tiden på torsdagsförmiddagen för observation på akutvårdsavdelningen (AVA) på Sundsvalls sjukhus.

Annons

– Han fick skäras loss ur bilen, men var vid medvetande, säger Katarina Vikström, ST:s reporter på plats i Djupdalsbodarna.

Det var under onsdagen som den 46-årige Alnöbon försvann. Han hade haft kontakt med sin fru vid 09.30-tiden och samtalet gick via en mast i Vigge. Planen var att han skulle hämta sina barn på förskolan vid 14-tiden. Men han kom aldrig dit eftersom han körde av vägen och blev fastklämd. Den 46-årige Alnöbon nådde inte heller sin mobiltelefon och kunde inte komma i kontakt med någon. Istället anmäldes han som försvunnen under onsdagskvällen och först vid 04.20 på torsdagsmorgonen upptäcktes han och kunde räddas. Han kan ha suttit fastklämd i mer än 16 timmar.

– Det är en förhållandevis öppen plats och en svag kurva. Lite förvånande är det kanske att man inte upptäckte honom tidigare, men förklaringen kan vara att det var så eländigt väder, säger Katarina Vikström.

Det var personal från Norrskog som upptäckte bilen intill grusvägen. Ett stort område hade då genomsökts av bland annat Norrskogs personal. Området hade då ringats in med hjälp av spårningen av 46-åringens mobiltelefon, som avgett signaler till de omgivande mobilmasterna. Bilen visade sig ligga i den södra delen av det genomsökta området.

– Just nu ligger det bildelar och en taxbox där nere. Det stora vraket är bortforslat, säger Katarina Vikström.

Mer läsning