Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Amerikanska Banditos spelar på E-street: "Vi kommer med rock n' roll"

/
  • Banditos består av Mary Beth Richardson på sång och tamburin, Timothy Steven Corey Parsons på gitarr och sång, Stephen Alan Pierce II på banjo och sång, Randy Taylor Wade på slagverk, Jeffery Daniel Vines på bas och Jeffery David Salter på elgitarr och Lap Steel.

Southern rock. Med folkinfluenser.
Så beskrivs det amerikanska bandet Banditos – som intar scenen på E-street när höstens Rootsy live drar i gång på torsdagskvällen.
– Publiken i Sverige är så mycket mer autentisk, säger Stephen Alan Pierce II på banjo och sång.

Annons

"För en som aldrig såg Janis Joplin live kan det kännas lite skrämmande att plötsligt möta en röst med Mary Beth Richardsons intensitet, så pepprig, köttig och precis lika stark som sprucken."

Så skrev Dagens Nyheters recensent efter att ha sett Banditos i Stockholm tidigare i veckan.

– Otroligt att vi fick fem stjärnor, det är ganska imponerande. Och vi har hört att han inte är så generös med det, säger Stephen Alan Pierce II.

I spetsen av Banditos står sångerskan Mary Beth Richardson. Hon har jämförts med bland andra Janis Joplin, Etta James och Grace Slick. Vid sin sida har hon fem män på bland annat banjo, lap steel och slagverk.

Sextetten gjorde sin första spelning i Sverige den 20 augusti. Sedan dess har det varit fullt upp.

– Vi har inte haft en ledig dag. Det är hårt jobb men det är värt det, vi får se många coola platser och människor. Rootsy har gjort ett bra jobb med att få oss att se hela Sverige, säger Stephen Alan Pierce II.

Vad tycker ni om Sverige och publiken?

– Publiken är jättebra, den är så mycket mer autentisk mot musiken till skillnad från USA där spelningar mest blir bakgrundsmusik. Vi älskar Sverige och vill inte åka härifrån.

Nu har Banditos nått Sundsvall på sin Skandinavienturné.

– Vi vill få folk att dansa och bjuda på en bra show. Vi kommer med rock n' roll. Vill man ha roligt och lyssna på bra musik kan vi förhoppningsvis ge publiken det, säger Pierce.

Banditos kommer ursprungligen från Birmingham i Alabama, och bildades av Pierce och Corey Parsons 2010. Numera håller bandet till i Nashville, Tennessee.

Till Sundsvall och E-street kommer Banditos men en färsk självbetitlad debutskiva. Bandet beskrivs blanda "lite av allt". Bland annat blues, country, garagerock och soul till något "som skulle kunna kallas rootsmusik", enligt Spotify.

– Det är svårt att beskriva vår musik. Vi brukar säga rock n' roll eller honkytonk men hämtar influenser lite överallt, säger Stephen Alan Pierce II.

Mer läsning

Annons