Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andra vägstrider i Sundsvall

Trafiksituationen på kommunens gator kan få blodet att svalla hos i vanliga fall svala Sundsvallare. Rebetskygatan och Baldersvägen är två exempel som rört upp känslorna på senare år.

Annons
Några boende utmed Rebetskygatan på Södermalm tyckte för några år sedan att det var för mycket genomfartstrafik på gatan. Det slutade med att kommunen satte upp en vägbom som stängde vägen för genomfartstrafik. Den vandaliserades vilket ledde till att kommunen beslutade att stänga av gatan genom att låta Fridhemsparken löpa upp till Södra berget.
Det blev ramaskri som senare ledde till en folkomröstning bland de boende i området. Den visade att en stor majoritet var emot en stängning av gatan. Därför fick Rebetskygatan förbli öppen.
Sedan var det Baldersvägen upp mot Haga som hotades att stängas av för genomfartstrafik. Boende utmed vägen klagade på den täta trafiken och de höga hastigheterna. En undersökning visade att över 90 procent av de omkring 3 000 bilar som trafikerade sträckan varje dygn körde fortare än tillåtna 30 kilometer i timmen.
Kommunens planer på att stänga vägen ledde till kraftiga reaktioner från många boende ovanför och nedanför den aktuella sträckan av Baldersvägen. I stället för avstängning placerade kommunen i fjol ut farthinder mitt i backen.

Mer läsning

Annons