Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ånge: Hittades död vid perrong

/

Annons

En 60-årig polsk man anländer med tåget till Ånge, tidigt på morgonen den 3 april i år. Han kliver av tåget, ställer sitt bagage i stationsbyggnaden och går ut för att röka. Han står i en smal passage mellan väntsalen och Trafikverkets byggnad, utan insyn för de många övervakningskamerorna på stationen.

Där hittas han sedan av en annan tågpassagerare, liggande på marken med svåra skallskador. Han förs med ambulans till sjukhus där han avlider av skadorna, som orsakats av kraftigt våld mot huvudet.

Polisen inleder en mordutredning. Det ser ut som ett spaningsmord av den svåraste sorten. Polisen har ingen misstänkt, inga vittnen och inget motiv.

Utredningen går trögt. Det är svårt att koppla några andra personer till polacken på perrongen. De som fastnat på tågperrongens övervakningskameror kan snabbt avföras som misstänkta. Polacken har inte heller kommit i sällskap med någon annan, utan var den enda passagerare som steg av tåget i Ånge. Han skulle träffa bekanta i Västra men de har inte heller mött honom på stationen. Något rån är det inte eftersom mannen inte förlorat några personliga tillhörigheter.

Efter tre månader lägger polisen ned mordutredningen och avskriver dödfallet som en olyckshändelse. Några av skallskadorna mannen hade var gamla och oläkta skador som han fått innan han kom till Ånge. Polisens teori är att han sedan ramlat och slagit huvudet igen när han gick ut och rökte vid stationen. De gamla skadorna i kombination med de nya, har orsakat dödsfallet.

Mer läsning

Annons