Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en kritisk spekulant i parkkonkursen

Annons
Ännu en kritisk röst höjs nu mot handläggningen av konkursen i Bergeforsparken. Mia Lindén tänkte lägga ett bud på anläggningen, men vågade inte då förvaltaren inte lät henne ta del av huvudboken med fullständig redovisning av driftens olika delar.
Jag anser att jag hade ett mycket bra koncept, med annorlunda verksamhet. Men förvaltarberättelsen gav mig inte ett tillräckligt bra underlag för att kunna lägga ett seriöst bud på verksamheten, berättar hon för ST.
Hon begärde då att få ut huvudboken, efter att ha samrått med Entreprenör Timrå och en affärsjurist.
Men det kom bara ett mail till svar, att jag fick nöja mig med det underlag som de andra intressenterna fått från konkursförvaltaren.
Jag tycker att det är ett märkligt agerande av förvaltaren. Såväl Torbjörn, som fick köpa anläggningen, som John Erik Svanebo, hade naturligtvis tillgång till alla detaljer om driften eftersom båda jobbat i parken fram till den dag den gick omkull, säger Mia Lindén.
Hon upprepade sin begäran att få se huvudboken, men fick nej från konkursförvaltaren Sten Burman.
Från Timrå kommun fick hon de uppgifter om parkens drift som fanns där, i form av tidigare redovisningar. Men det underlaget var för bristfälligt.
Men kommunen ställde i alla fall upp med det dom hade, säger Mia Lindén.

Mer läsning

Annons