Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anthrax levererar kvalitet

Sweden Rock Festival, Sölvesborg: Anthrax

Annons
Det är närmast absurt att två av \"thrashens fyra stora\" uppträder mitt i skogen i Blekinge. Med bara en femton minuter emellan dessutom. Låt vara att det är knappt tjugo år efter att uttrycket myntades, men ändå.
Först ut är Anthrax som är på en turné för att fira 20 år som band. Och med det har de två föredettingarna Dan Spitz och sångaren Joey Belladonna återvänt till Scott Ian-kollektivet. Redan där är spelningen en fest på pappret för nostalgiska 1970-talister som missade bandet när det begav sig. Det vill säga de tuffaste slynglarna i hårdrocksgängen, som skrek \"not!\", mosh-dansade och gjorde vågen när videon till Madhouse någon gång varannan månad dök upp på de alldeles nya musikkanalerna.
Och i mångt och mycket infrias förväntningarna. Anthrax skippar allt material som inte Belladonna varit inblandad i, och vi får ren kvalitets-thrash som Among the living, Be all, end all och I am the law. Allt med energi som Megadeth visar sig sakna helt när de kliver på minuter senare.
Speciellt kul att se hur gitarristen Dan Spitz har kommit tillbaka efter att ha lämnat rockbranschen helt efter sitt frånfälle i Anthrax. Det är mest den tveksamma pagen som avslöjar honom.
Och ja, han är fortfarande inte speciellt lång.

Mer läsning

Annons