Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen får de svalka fötterna – äldreboende får nya poolar: "Skönt under varmare dagar"

På Skottsundsbackens äldreboende har varje avdelning fått en barnpool att svalka fötterna i. "Jättebra sätt att svalka oss vid varma dagar", säger Ulla-Britt Wallin, en av de boende.

Annons

På Skottsundsbackens äldreboende i Kvissleby bor det drygt 100 stycken, på åtta avdelningar. För drygt en vecka sedan fick varje avdelning varsin barnpool att svalka av fötterna i vid varma dagar.

– Några av personalen här har pratat om det här i flera år. Sedan för någon vecka sedan fick vi en pool skänkt till oss. Det var uppskattat så då tänkte vi att vi hakar på med resten av avdelningarna också, säger Hans Molberg, en av boendets tre områdeschefer.

Områdeschef Hans Molberg

Han säger att han märkt av att poolerna är uppskattade av de boende.

– Trots att vi bara haft de i en vecka, har jag redan fått höra att de boende gillar poolerna. De tycker det är skönt att poolerna finns och det är ett bra sätt att öka deras välbehag för stunden. Det finns ju på en del ställen i söder och i Danmark, men inte lika mycket här i norr, säger Hans Molberg.

En av de boende som uppskattar poolen är Ulla-Britt Wallin. Hon har bott på Skottsundsbacken i drygt ett och ett halvt år.

Ulla-Britt Wallin är en av de som använder poolen.

– Jag tycker den är jättebra, skönt att stoppa fötterna i och svalka oss under varmare dagar. Just den här poolen var jag med och köpte. Vi fick ju en skänkt till oss av Ankis Guldkant, och sedan fick resten av avdelningarna också en pool, säger hon.

Under måndagseftermiddagen var det 27 grader vid en av uteplatserna på boendet.

– Det är lite väl mycket, men det är skönt ändå. Jag har inte använt poolen varje dag, men några dagar i veckan. Speciellt när det är så varmt som det är nu, säger Ulla-Britt Wallin.

Hon berättar nämligen att hon älskar solen och att lite värme inte gör något.

– Jag är en soldyrkare, men det syns väl på mig. Jag är ju brun som en jordnöt, skrattar hon.

Mer läsning