Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetsmiljöinspektionen kritiserar förvaltning

/
  • Barn- och utbildningsförvaltningen har flera brister inom arbetsanpassning och rehabilitering.

Efter en kontroll i juni hos barn- och utbildningsförvaltningen ställer Arbetsmiljöinspektionen krav på åtgärder inom fyra områden.

Annons

Granskningen rörde arbetsanpassning och rehabilitering för personalen. Bristerna som noterades ska vara åtgärdade senast den 4 oktober.

Rutinerna med skyddsåtgärder för rektorer och förskolechefer har inte fungerat och åtgärder som satts in har till och med haft motsatt effekt. Rutinerna som finns utgår dessutom från att personen redan är sjukskriven och omfattar inte förebyggande insatser. Nu måste rutinerna utvärderas.

Den andra delen var att utbildningen inom området inte var obligatorisk för skol- och förskoleledare. Nu måste förvaltningen se till att alla ledarna har befogenheter, kunskaper, resurser och den kompetens som krävs.

Förvaltningen åläggs också att tydliggöra för arbetstagarna att huvudskyddsombudet kan vara en samarbetspartner i samband med arbetsanpassning.

Slutligen krävs att barn- och utbildningsförvaltningen upprättar rutiner så att verksamheten med arbetsanpassning och rehabilitering följs upp årligen.

Mer läsning

Annons